VLASNIK LONDONSKOG KLUBA KUPIO GOŠK Abramović preuzima klub, poznat i novi predsjednik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixsell
Unatoč svjetskoj financijskoj krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa i otežanom odigravanju sportskih natjecanja, okonćan je dugogodišnji 'due diligence' Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 i londonskog nogometnog kluba Chelsea Football Club Ltd. Iako su se čelnici dvaju klubova Roman Abramovič i Pero Vićan sastajali godinama u sjedištu kluba u Baraci i na Abramovićevoj jahti Eclipse, akvizicija bogatog Rusa je tek sada realizirana.

Abramovič je za Rusku novinsku agenciju TASS izjavio kako se raduje ovoj akviziciji kao malo dijete.

"Stadion 'Dubrovačka ljepotica' na kojem igra naš voljeni GOŠK me podsjeća na livade gdje sam kao malen dječak hranio krave. Raduje me da će nove generacije mladih Dubrovčana biti poligon za razvoj našeg kluba FC Chelsea," rekao je Amramovič te mladim pionirima GOŠKA zaželio puno sreče i rezultatskog uspjeha u finalu kupa u Splitu gdje danas igraju protiv Hajduka.

Kako neslužbeno doznajemo, Abramovič je na nagovor nogometaša Juventusa Cristiana Ronalda odlučio za predsjednika dubrovačkog kluba imenovati Miha Obradovića. Upravo je Obradović odbio kandidaturu za predsjednika Rukometnog kluba hrvatske katoličke mladeži Dubrovnik, a kako bi se posvetio nogometu koji mu je toliko dao u njegovom životu. 

Popularni Članci