'

'Vjerujem u svoju momčad'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pred košarkašima Cibone još je jedno neugodno gostovanje. 'Vukovi' od 17 sati u dvorani Pionir gostuju kod Crvene Zvezde u 24. kolu regionalne ABA lige.

Trener Cibone Danijel Lutz svjestan je da njegovu momčad očekuje težak posao protiv vrlo kvalitetnog protivnika.

"Vjerojatno ipak najkompletnija i najkompaktnija momčad u ABA ligi, s najboljom formom. Ono što je radila ove sezone, od odličnog nastupa u Eurokupu, nakon lošeg starta u ABA ligi, serije pobjeda, pa do onda i nadograđivanje rostera, sve je napravila pozitivno. Tako da je možda i najzahtjevniji i najteži protivnik u ABA ligi u ovom trenutku", kaže Lutz.

'Vukovima' će posao biti dodatno otežan jer na put u Beograd nije krenuo njihov ponajbolji igrač, krilni centar Andrija Žižić.

"On će sigurno promijeniti geometriju igre i zahtijevati jako puno koncentracije u odnosu na one alternativne stvari koje smo primijenili i pokušali usavršiti ovaj tjedan u trenažnom procesu. Imali smo dosat problema. Na tu Žižićevu ozljedu, ozlijedio se i mali Arapović, tako da, ako će biti potrebe, nećemo moći koristiti tu još jednu visinu. Nije nikakav alibi, ali jedan alarm za ono što nas čeka tamo. Treba nam velika koncentracija jer postoje varijante na koje se može igrati protiv Zvezde, ali će to, s obzirom na promjenu geometrije i kemije ekipe, biti puno teže ostvariti", ističe treber Cibone.

Do kraja lige još su ostala četiri kola, a Lutz je svjestan da je njegova momčad još daleko od sigurne zone.

"Možda imamo i najteži raspored. Ali imam puno samopouzdanja u to što moja momčad može napraviti do kraja lige, u svim utakmicama koje slijede. Sigurno će biti teški uvjeti s obzirom na kvalitetu protivnika i njihovu borbu za što boljom pozicijom. Puno toga će ovisiti o tome što naši direktni protivnici za opstanak rade u tom trenutku. Ne zazirem od toga i mislim da je momčad na pravom putu da pobjeđuje kvlaitetne protivnike, ali isto tako smatram, da će puno toga uvjetovati situacija s ozljedama", zaključuje Lutz.

Media servis

Popularni Članci