Više nema straha od Francuza! Kauboji predvođeni Duvnjakom pregazili svjetske prvake!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: jutarnji.hr
Nakon što je Drago Vuković isključen u prvoj minuti susreta, malo tko je pomislio da nas očekuje utakmica o kojoj će se još jako dugo pričati. Jakom obranom, fer igrom i prije svega izvrsnom organizacijom, pomlađeni Kauboji dokazali su da se više doista nemaju čega bojati.

Neočekivan potez španjolskih sudaca u prvoj minuti ipak nije zbunio hrvatske reprezentativce koji su tijekom cijele utakmice vodili i dokazali da su itekako jaki, bez obzira na Balićev izostanak, Lackovićevu ozlljedu, a niti na napade neustrašivog Karabatića i dosad besprijekornog Omeyera. 

Početak je bio itekako šokantan, pogotovo nakon što su nakon svega nekoliko trenutaka Francuzi poveli, no Hrvati su pokazali da s njima ipak nema šale. Duvnjak je, kao glavni organizator, natjerao sve koji su nostalgični za Balićem da još jednom promisle o tome tko je pravi heroj ovog povijesnog trenutka u hrvatskom sportu. 

Mirko Alilović. Dovoljno je samo spomenuti njegovo ime i izazvati strah kod naših večerašnjih suparnika. Sa obranama udaraca koje Francuzi inače lakoćom postižu, Alilović je zasigurno novo ime uvršteno u listu najboljih vratara. Malo je toga što bi mu se moglo prigovoriti budući da je lopte gotovo žive hvatao i sprječavao 'Les Experts' u postizanju golova. 

Odmicali su Kauboji i po četiri razlike, a kako bi im se Francuzi približili, pojavio bi se tu Duvnjak ili pak Horvat koji je stopostotnim učinkom napravio pravi spektakl za sve gledatelje. Letećim pogotcima senzacionalno je osramotio slavnog Omeyera. Napomenimo da je Duvnjak proglašen igračem utakmice. 

Kada se u završnim minutama više doista nije imalo što dodati, Kauboji su se dodatno osnažili i utakmicu završili sa visokih 30:23 dokazavši time svim skepticima da su i više nego zaslužili ulazak u polufinale. 

Za dva dana odnosno 25. siječnja igra se polufinale Svjetskog prvenstva, a suparnik će nam biti Danska. Sudeći po večerašnjoj utakmici, možemo si dozvoliti prognoziranje našeg protivnika u finalu: Španjolska ili Slovenija, pitanje je sad. 

Popularni Članci