Usprkos jakoj konkurenciji, Pulić sjajan sedmi, Belohradski 16. u prvoj utrci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.automototrend.com.hr
Jutros je vožena prva utrka Euroserije Clio Cupa. U supersnažnoj konkurenciji naš mladi dvojac ostvario sjajan rezultat, piše portal AutomotoTrend.

Tek kada naši vozači dođu u pravu, slobodno mogu reći svjetsku konkurenciju, vidi se koliko znaju, mogu i u konačnici; koliko vrijede. Iako su prvi put u životu vozili u tako snažnoj konkurenciji, naši se momci nisu prepali. Krenuli su hrabro, beskompromisno, muški. Ivan Pulić sa 12., a Niki Belohradski sa 22. startne pozicije. I napredovali iz kruga u krug.

Kako je ovo ipak prva utrka jednog od najjačih svjetskih kup natjecanja, logično je da smo svi sa nestrpljenjem očekivali kako će ispasti prva njihova utrka.

Jučer su vožene kvalifikacije. Svoje kratke dojmove iznio nam je Niki Belohradski:

„Kasni izlazak na stazu, gužva na stazi i vozač koji se ne želi pomaknuti dok sam u brzom krugu koštali su me starta sa 22. pozicije, ali još uvijek ih je 16 iza mene. Nadam se dobrom startu i još boljem probijanju.“

I led je probijen. Sedmo mjesto Ivana Pulića (startni broj 44), šesnaesto Nikija (st. broj 77); fenomenalan je rezultat. Bili bi i bolji da nije bilo dodira u posljednjem krugu i oštećenog trapa za Ivana, a Niki se malo prikočio u jednom od zavoja posljednjih krugova, tako da je izgubio tri mjesta; bio je trinaesti.

Zadovoljan je i i jedan od očeva, Dražen Belohradski.

„Dobro je. Momci su krenuli. Totalna su nepoznanica za sve vozače ali mogu reći da su bili hrabri, borbeni, ali i pametni. Iako mladi, i sa puno manje međunarodnog iskustva nego konkurentni, zaista su se pokazali. Jasno je da u rukama i nogama imaju i bolje rezultate, definitivno među prvih pet ili deset. No, sezona je tek počela.“

U trenucima dok ovo pišemo, još uvijek nemamo službenih rezultata iz Imole, samo telefonsku informaciju od Dražena. Točnije; petminutni razgovor u kojem nas je iz prve ruke informirau ukratko o prvoj utrci. Naravno da ćemo ih objaviti čim ih službeno dobijemo, ali bitno je da su i Ivan i Niki uspješno odradili prvu utrku. Poslijepodne je druga utrka Eurocupa u programu u Imoli.

Izvor: AutomotoTrend

Popularni Članci