'

UEFA radi huligana spremna izbaciti Hrvatsku iz natjecanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: rtl.hr
Redovna godišnja Skupština HNS-a održana je u zagrebačkom Hiltonu, a Skupštinu je po prvi put otvorio Davor Šuker, koji je nakon uvodne riječi, zbog bolesti vođenje prepustio Damiru Vrbanoviću. Poseban gost na Skupštini bio je Platinijev izaslanik Grigorij Surkis, predsjednik Uefinog IO-a.

"Jedini interes HNS-a su navijači na tribini i rezultat na terenu. Nosio sam hrvatsku zastavu na svojim leđima nakon najvećih golova, no vjerujte sve činimo da protiv Srbije opet razveselimo našu zemlju sportskim rezultatom. Bez obzira na tragične događaje u Domovinskom ratu pokažimo respekt prema protivniku. Očekujem od svih članova HNS -a da budu dostojanstveni, svojim ponašanjem moramo vratiti uspjeh sportu koje je narušen proteklih godina. Budimo ponosni", rekao je Šuker.

Međutim, atmosferu na Skupštini HNS-a do usijanja je doveo Grigorij Surkis izjavivši kako je ugled Hrvatske narušen vandalizmom za koji Vlada primarno mora preuzeti odgovornost i naći rješenje, a Uefa je posebno zabrinuta i zbog sumnji u namještanje utakmica.

Surkis je čak dva puta ponovio da je hrvatski nogomet na rubu izolacije.

Na izjavu Surkisa reagirao je i Petar Skansi, zamjenik ministra Jovanovića, te mu pročitao pismo koje je Vlada poslala UEFA-i, i poručio što je sve poduzeto oko sigurnosti na stadionima. Skansi je prozvao HNS da ne može cijelu odgovornost prebacivati na Vladu, jer je upravo  HNS je dužan poštovati pravila postupka licenciranja i sigurnosne uvjete na stadionu.

Na Skupštini je bio i Zdravko Mamić koji također nije ostao hladan na ovakve prozivke i kritike.

"Prenesite Platiniju da ih volimo u Uefi. Hrvatska je nogometna velesila, naši navijači su ponos europske obitelji. Imamo problema s marginalnim grupama koje imaju sve države i nažalost mi u HNS-u imamo problema s politikom. Oni žele ovdje postaviti svoje ljude. Molim vas, ne ostavljajte nas na cjedilu. Nećemo vas osramotiti, ali ne ostavljajte nas zbog te marginalne skupine huligana", rekao je Mamić.

Popularni Članci