'

Tri pojasa u Gradu: Svih šest dubrovačkih boraca slavilo u Gospinom polju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dvorana u Gospinu polju večeras je ugostila više od dvije tisuće gledatelja koji su imali čast svjedočiti sedmoj po redu Noći Gladijatora. Budući da je otkazana borba između Ivice Truščeka i Mađara Laszla Solteszea, ljubitelji ovog borilačkog sporta gledali su 8 borbi koje su rezultirale sa tri pojasa Dubrovčana.

U šest od osam borbi nastupili su članovi Gladijatora.

- Cilj mi je boriti se s najboljim svjetskim borcima te na kraju i biti najbolji. Nisam želio riskirati, nisam išao na nokaut, jer kad ideš riješiti borbu na takav način protiv jednog ovakvog borca, možeš zaraditi nokaut. Očekujem uskoro novu veliku borbu - kazao je Ante Delija nakon što je savladao Ricca Rodrigueza koji nam je također rekao par riječi: - Ljut sam najviše na sebe, žao mi je što nije bila još jedna runda, jer imao sam dva nokauta u prvoj što je u mojoj zemlji automatski runda za mene, ali sam sam kriv jer nisam bio dovoljno spreman za meč. Možda ako mu ponudim revanš, Ante prihvati. Borba je bila odlična i vjerujem kako su gledatelji uživali. Nadam se kako će me ponovno pozvati.

Maro Perak kazao je kako je prezadovoljan te kako nije nimalo sumnjao u svoje borce. - Pokazali smo kako smo najbolji klub u ovom dijelu Europe, sve je bilo jednostavno super.- istaknuo je.

Zelg Galešić rekao je:  - Bravo za sve, Gladijator je dokazao kako se u tom klubu odlično radi. Najbolja borba je bila ona između Račića i Binde.

-Kada to istakne uz Mara Peraka naš najbolji borac, moram biti prezadovoljan. Što se tiče borbe, osjetio sam kako imam jači udarac. Pogodio sam ga u nekoliko navrata, ali draže mi je bilo raditi hrvanje. Hvala cijeloj ekipi. Tri mjeseca smo naporno radili i zbog toga se ne treba čuditi što smo svi ostvarili pobjede. Prošle godine sam propustio Noć Gladijatora zbog ozljede, a uz to je dodatni pritisak bio taj što sam izgubio od Binde prije dvije godine i što sam mu silno želio uzvratiti za taj poraz. Binda je borac koji se zna izvući iz teških situacija. U tome je uspio dva, tri puta. Iako nije lako boriti se kod kuće, gledatelji su mi pomogli. Hvala im na podršci. Još jednom je bilo prekrasno na Noći Gladijatora - kazao je Antun Račić.

Hrvoje Slade prokomentirao je: - Isplatio se svaki trening u zadnja tri mjeseca, a nije bilo lako pripremati se za ovaj meč. Čestitao bih suparniku jer sam zadovoljan borbom.  U prvoj izmjeni sam bio brži i učinkovitiji te sam dobio borbu. Igrc je bio najozbiljniji moj suparnik dosad, moja do danas najveća pobjeda.

Raspored borbi:

1. Antonio Kaznačić vs Paolo Markotić: Kaznačić je u prvoj rundi nokautirao Markotića te su suci prekinuli borbu. Ovo je bio debi dubrovačkog borca, njegova prva profesionalna pobjeda.

2. Damir Tovarović vs Ivan Vitasović: Vitasović je u prvoj rundi nokautirao Tovarovića, međutim borba je nastavljena, ali samo nakratko jer je i u drugoj rundi Vitasović ponovno nokautirao svog protivnika i tako stigao do pobjede.

3.Darko Knego vs Novak Šakotić: Dubrovački borac Darko Knego jednoglasnom odlukom sudaca nakon samo dvije runde pobijedio je Srbina Novaka Šakotića. 

4. Josip Semren vs Luka Žeželić: U jedinoj K1 borbi večeras odlukom sudaca pobijedio je Josip Semren.

5. Hrvoje Slade vs Marko Igrc: Još jedan nokaut u redovima dubrovačkih boraca. Dubrovčanin Hrvoje Slade u prvoj rundi nokautirao je Marka Igrca, člana Piranha Teama Sesvete, inače borca koji se 2008. godine borio sa Marom Perakom kada je borba je bila završena bez pobjednika.

6. Antun Račić vs Cristian Binda: Polugom na peti pobijedio je Dubrovčanin Antun Račić svog protivnika Cristiana Binda. Račiću je ovo ukupno 11 pobjeda. 

7. Kristijan Perak vs Malik Merad: Jednoglasnom odlukom sudaca, nakon druge rund, dubrovački borac Krsitijan Perak pobijedio je dvometraša Malika Merada koji je u 20 profesionalnih borbi ostvario 11 pobjeda. Peraku je ovo četvrta pobjeda.

8. Ante Delija vs Ricco Rodriguez: U borbi večeri, koju su svi iščekivali, dubrovački borac Ante Delija pobijedio je Ricca Rodrigueza. Delija je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon druge runde. 

Tri dubrovačka borca, Kristijan Perak, Antun Račić i Ante Delija osvojili su pojaseve.

Dubrovački vjesnik, foto: Ivana Hladilo / Fotostar

Popularni Članci