'

„Treba joj prestati stvarati pritisak“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jutarnji.hr
Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić prokomentirao je uspjehe petnaestogodišnje dubrovačke teniske senzacije Ane Konjuh, donosi Media Servis.

“Ana Konjuh, Donna Vekić, Borna Čorić, svjetla je budućnost pred njima. Ovo što Ana radi je apsolutno fenomenalno, s tek napunjenih 15 godina osvojila je Orange Bowl, bila na Svjetskom prvenstvu do 18 godina, osvojila Australian Open, stvarno fascinantno. Šteta što na WTA touru imaju ograničenja koliko jedna igračica u toj dobi može igrati. Mislim da ona može samo 12 turnira na profesionalnom nivou. To je šteta jer njoj sad treba tenisa, mečeva, turnira. Neće moći zbog ograničenja odigrati onoliko možda koliko bi trebala, ali je bitno da to što igra, odigra dobro“, poručuje Ljubičić, koji smatra kako 15-godišnju Anu treba pustiti da se razvija u prirodnom smjeru.

“Treba joj prestati nametati pritisak. Naravno da svi očekujemo brda i doline te da nas sve ispod najbolje na svijetu neće zadovoljiti, ali čini mi se da ona zna što želi i kako do toga doći, a to je sve jako pozitivno”, zaključuje Ljubičić.
 

Popularni Članci