SVEČANA AKADEMIJA GOŠKA Franković obećao Vićanu uručiti povelju za 150 godina dubrovačkog nogometa! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd, DD
Povodom stote obljetnice Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. svečana akademija kluba održana je danas u Kazalištu Marina Držića. Na akademiji su dodijeljena priznanja najzaslužnijima koji su stvarali NK GOŠK Dubrovnik 1919.

Predsjednik NK GOŠK Dubrovnik 2019. zahvalio se svima koji su do'šli uveličati ovu proslavu.

- Hvala Gradu Dubrovniku jer da nema njega i da ga nije bilo teško da bi klub ostao. Gradonačelnik me pitao hoću li ja dobiti priznanje jer nemam malo godina, a ja sam rekao da ću dobiti priznanje kad budemo slavili 150 godina pa ću doći sa štapom. - kazao je Vićan.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odgovorio mu je kako "ne misli biti 50 godina gradonačelnik, ali da će doći i uručiti mu povelju za 150 godina rada".

-  Nismo uvijek ispunjavali očekivanja,  ali to je tako i uvijek može bolje. Sportska infrastruktura je u lošem stanju. No, 2019. godina je prekretnica i stvaramo bolje uvjete. Počeli smo s investicijama da udovoljimo pravilima Druge lige. Dugo smo mislili što napraviti s lapadskim stadionom. Nakon što završimo teren u Gospinom polju, idemo u projektiranje i redizajn stadiona u Lapadu, a 2021. u obnovu.  - najavio je gradonačelnik.

Nazočnima se ispred HNS-a obratio Zorislav Srebrić, inače viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera.

- Osjećam zadovoljstco i ushićenje . Tijekom 100 godina ste pisali povijest. Klubovi su se počeli formirati tijekom 20. stoljeća, a hrvatska mladež je prihvatila igru koja se igrala na svim kontinentima.  - rekao je Srebrić.

- Strategija HNS-a je rad u klubovima, svi su angažirani. Nogomet će se još razvijati, on vraća optimizam narodu. Čestitam vam sto godina. - dodao je Srebrić.

Također, pisanu čestitku uputila je potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, koja je poručila kako je ovaj klub "uvijek baštinio tradiciju hrvatskog nogometa", dodajući i da vjeruje "da će Grad uspjeti obnoviti stadion".

Akademija je završila dodjelom zahvalnica i povelja najzaslužnijima rad ovog nogometnog kluba. 

Uskoro fotogalerija.

A.Čakić/V.Salvia

Popularni Članci