'

Svaki tjedan, uspjeh jedan: Plivački klub Jug opet ima predstavnika u finalu Europskog prvenstva, ovaj put juniorskog

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: PK Jug
U moru natjecanja, na kojima kontinuirano nastupaju svi uzrasti PK Jug, ovog su se ljeta našle dvije poslastice. 

Prva, Europsko seniorsko prvenstvo u Beogradu sredinom lipnja, na kojem je nastupio Juraj Barčot. Nedavno je napunio 19 godina, a iza sebe ima nastup u finalu tog natjecanja. U svom je debiju izborio finale 400 mješovito, u kojem je na kraju bio sedmi. Povijesni rezultat dubrovačkog kluba.

Malo sjevernije, u Litvi, Vilniusu, ovog tjedna nastupa Vlaho Nenadić. Povod je Europsko juniorsko prvenstvo. Njemu je 18 godina. I on se pobrinuo za lijepe vijesti. Prvo je s mješovitom štafetom na 4x100 slobodno izborio finale, u kojem je kao prva izmjena imao vrijeme 48.83. Time je srušio juniorski rekord Hrvatske za više od pola sekunde.

„Rekord je do sada bio u rukama našeg Olimpijca, Jere Hribara. Stvarno veliki rezultat. Štafeta je na kraju bila sedma, što je sjajan rezultat te ekipe” – istaknuo je trener i šef struke PK Jug Frane Ćirak.

PK Jug

Trećeg dana Europskog juniorskog prvenstva, u četvrtak, plivao je kvalifikacije na 50 slobodno. Imao je vrijeme 22.78, potom u polufinalu 22.59. Time je srušio svoj osobni rekord, ali i izborio finale kao petoplasirani. Finalni okršaj na rasporedu je sutra.

„Najbitnije je da se kroz ove utrke pokazalo kako smo došli spremni ovdje. I da imamo se čemu nadati, vjerovati u dobre, pojedinačne utrke. U subotu još kreću nove kvalifikacije.  „Stotka”, naša glavna disciplina za koju smo se najviše spremali” – nadodaje Ćirak.

Popularni Članci