'

Streljački klub „Dubrovačko primorje“ domaćin prestižnog natjecanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Streljački klub "Dubrovačko primorje" Visočani
Hrvatski lovački savez organizira 29. Državno prvenstvo u lovnom streljaštvu koje će se održati u subotu i nedjelju odnosno od 19. do 20. listopada na strelištu Streljačkog kluba „Dubrovačko primorje“ u Visočanima. 

Ovom natjecanju prvi puta će biti domaćin Dubrovačko-neretvanska županija, zahvaljujući novoizgrađenoj i suvremeno opremljenoj streljani u Dubrovačkom primorju. Radi se o jedinstvenom događaju koji dodatno naglašava važnost ovog kraja na karti hrvatskog sportskog streljaštva.

Natjecanje će okupiti 21 ekipu koje dolaze iz različitih lovačkih saveza županija te Grada Zagreba, a na terenu će svoje vještine pokazati 126 najboljih strijelaca iz cijele Hrvatske. Sudionici će se natjecati u tri različite discipline, koje će testirati njihovu preciznost, smirenost i lovačke vještine, a ukupni poredak, kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji, odredit će se zbrojem rezultata iz svih disciplina. U revijalnom dijelu koje će se održati u subotu sudjelovat će 30 do 40 strijelaca. Ova dvodnevna manifestacija započinje u subotu, 19. listopada u 9:00 sati, a natjecanje će trajati sve do nedjelje.

Svečana dodjela medalja i pehara planirana je za nedjelju, između 14:00 i 15:00 sati, a najbolji strijelci imat će priliku ponijeti titulu državnog prvaka. S obzirom na broj sudionika i prestiž natjecanja, očekuje se veliki broj posjetitelja i ljubitelja ovog sporta, što će dodatno podići reputaciju Visočana kao središta vrhunskih streljačkih natjecanja u okruženju.

Ovo natjecanje posebno je važno za promociju sportskog streljaštva i lovne tradicije u Hrvatskoj. Organizatori ističu kako je ovo samo početak velikih planova za budućnost, te kako streljana u Visočanima ima kapacitet da postane domaćin mnogih drugih prestižnih natjecanja.

Osim Državnog prvenstva u lovnom streljaštvu, tijekom ovog vikenda održat će se i Lovnokinološki kup, čiji je organizator Hrvatski kinološki savez. Natjecanje će se odvijati u lovištu Lovačkog društva „Konavle“ na Grudi.

Svečano otvorenje Državnog prvenstva u lovnom streljaštvu i Lovnokinološkog kupa održat će se u petak, 18. listopada, s početkom u 17:00 sati, na Trgu hrvatskih velikana u Slanome.



Popularni Članci