test

Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji PVK Jadran iz Herceg Novog, VK Primorac i VA Cattaro iz Kotora, VK Jug iz Dubrovnika i Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, 14.svibnja 2013. godine u Herceg Novom održana je konferencija za medije na kojoj je svečano predstavljen projekt pod nazivom''OLIMPIJSKE NADE'' - Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora. Projekt će trajati 12 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 143,547.50 EUR.

Obzirom na dugogodišnju uspješnu suradnju PVK Jadran i VK Jug, PVK Jadran inicirao je prijavu projekta 'Olimpijske Nade' u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora, u partnerstvu s VK Jugom i Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om s ciljem jačanja vaterpola u prekograničnom području. Suradnju na projektu podržali su i ostali crnogorski vaterpolo klubovi: VK Primorac, VA Kataro i VK Budva koji su i partneri u ovom projektu te predstavlja prvi sportski projekt na programu prekogranične suradnje između Hrvatske i Crne Gore.

Projekt je namijenjen najmlađim kategorijama klubova s obje strane granice i obuhvati  će rad s preko 350 djece i mladih. Ovim projektom osigurana su sredstva za organizaciju Turnira ''Olimpijske nade 2013/2014'' na kojem sudjeluju VK Jug i svi crnogorski vaterpolo klubovi. Turnir ima za cilj da potakne djecu i mlade na stvaranje zdravih životnih navika i omogući osnaživanje mladih u vaterpolo klubovima kroz sudjelovanje  u natjecateljskoj  ligi prekograničnog područja.

U okviru projekta realizirat će se i prvi Vaterpolo kamp za djecu i mlade koji će se održati od 13. do 17.lipnja ove godine u Herceg Novom iokupiti preko 125 sudionika iz VK Jug, VK Jadran, VK Primorac, VA Kataro i  VK Budva . Prvi vaterpolo Kamp ove vrste ima za cilj stvaranje prijateljskih veza između sudionika, ali i usavršavanje mladih vaterpolista koji će raditi i trenirati s najboljim trenerima u regiji. Kamp će posjetiti i istaknuti igrači nacionalnih vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Crne Gore koji će podijeliti svoje iskustvo, profesionalno i životno, sa sudionicima Vaterpolo kampa.

Osim osnaživanja mladih  u VK  Jug icrnogorskim vaterpolo klubovima, projekt je posvećen i jačanju kapaciteta stručnih stožera  i uprava. Naime, u okviru projekta će se organizirati i dva trodnevna seminara za članove stručnih stožera  i uprave vaterpolo klubova na teme od značaja za uspješan rad trenera i menadžera vaterpolo klubova.

Projektom će se osigurati i nabavka osnovne opreme za rad klubova u vidu lopti, kapica, ručnika i kupaćih kostima.

 

Popularni Članci