SPORNA SITUACIJA U SMOKVICI Je li Jadran teško oštećen u utakmici protiv Konavljanina? (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jadran Smokvica / FB
Ovog vikenda odigrano je 18. kolo Prve županijske nogometne lige, nakon kojeg je na vrh tablice zasjeo Konavljanin, koji je u Smokvici svladao Jadrana. No, manje se danas govori o toj pobjedi, već o vrlo spornoj situaciji iz pete minute. 

Rezultati 18. kola: 

Jadran Smokvica - HNK Konavljanin 1:2 (Luka Cetinić / Mario Marić, Pero Opušić)
ONK Metković - Sokol 5:2 (Marko Mlikota x2, Ivan Šutalo, Ivan Popović, Josip Plečaš / Đino Milić, Leo Pušić)
Maestral - Zmaj 3:0 (Mile Galić, Tomislav Domić x2)
Žrnovo - Orebić 1:2 (Nedo Mušić / Ivan Roso, Elmedin Alić)
Slaven Gruda - Gusar 5:0 (Jurica Ivanković, Gojko Korać, Paulo Opušić, Ivo Mostahinić, Đuro Trković)
Croatia Gabrili - Župa dubrovačka 0:1 (Matej Perić)

ŠTO SE DOGODILO U SMOKVICI?

Na Facebook profilu Jadrana iz Smokvice objavljen je videozapis "PONIŠTEN REALIZIRANI KAZNENI UDARAC ZBOG PRIJEVREMENOG UTRČAVANJA IGRAČA U ŠESNAESTERAC - DA DAA - MOGUĆE JE".

Naime, sudac utakmice Teo Pavić (Split), dosudio je u petoj minuti kazneni udarac za domaću momčad. Precizan je bio kapetan Jadrana Mladen Salečić, no, penal je poništen, zbog toga što je jedan od domaćih igrača (Salečićev suigrač) uletio u kazneni prostor prije nego li je izvedena lopta. No, sudac Pavić nije odlučio dati ponovno izvođenje penala, već je dosuđena lopta za Konavljanin. 

U Pravilima nogometne igre Hrvatskog nogometnog saveza pod brojem 14 stoji: 

4. Izvodi se kazneni udarac. Suigrač izvođača prerano utrči u kazneni prostor, a pogodak je postignut. Odluka suca? Ponavljanje kaznenog udarca

"Kada su svi očekivali da će se sukladno pravilima PNI kazneni udarac ponovit, glavni sudac nakon konzultacija s 1. pomoćnim sudi indirekt ili prekršaj ( mislimo da nezna ni on ) igrača domaćina koji je prerano utrčao u kazneni prostor. Prema mišljenju suca to se smatra prekršajem i daje loptu gostima da izvedu prekršaj. Unatoč protestima domaćina ponavljanja kaznenog udarca NEMA. Prema zadnjim ispitnim pitanjima i odgovorima o PNI iz srpnja 2023., koji su izdani od HNS-a, na stranici 48. pitanje 4 jasno govori što se napravi u ovakvoj situaciji" - navode na stranici Jadrana.

SPREMA SE SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA SEZONE

Bilo kako bilo, nakon 18 odigranih susreta vodeći je HNK Konavljanin (36), a slijede ga Župa (35), Sokol (34), Slaven Gruda (33) te ONK Metković (32). Dakle, između prvog i petog razlika je samo četiri boda. 

Šesta je Croatia Gabrili (23), a slijede Jadran (23), Gusar Komin (22), Zmaj Blato (22), Orebić (19), Maestral (17) te Žrnovo (12). 

Do kraja su još četiri kola, a evo i rasporeda sljedećeg, 19. kola, koji donosi konavoski derbi s vrha tablice, ali i župsko-koanvoski derbi: 

Croatia - Jadran Smokvica
Župa - Slaven Gruda
Gusar - Žrnovo
Orebić - Maestral
Zmaj - Metković
Sokol - Konavljanin

.

Popularni Članci