'

'Skačem na glavu kroz prozor kada Eduardov odvjetnik postavi prvo normalno pitanje'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.udarno.com
Danas s početkom u 11:45 sati održalo se prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu i to u sporu koji vode Eduardo da Silva i Zdravko Mamić. Naime, dok Mamići tvrde kako po ugovoru imaju pravo na veliki dio Duduova novca, Eduardo sam ugovor naziva lihvarskim, piše Jutarnji list.

Kako to obično biva u slučaju kontroverznog izvršnog predsjednika Dinama, predstava nije izostala te je spomenuti zahvaljujući 'dugom jeziku' kažnjen s čak 10 tisuća kuna. Reprezentativac Hrvatske prvi je davao iskaz, a na Mamićevo inzistiranje, to je učinio i on sam tako ne propustivši priliku uvrijediti ne samo Da Silvu već i njegova odvjetnika Crnića te sutkinju.  

Mamićev glavni argument je da je u Eduarda uložio milijune te da on ne poštuje ranije potpisani ugovor. Vrijedi spomenuti i činjenicu da je nogometašu sva imovina u Hrvatskoj blokirana, a tako će ostati dok ne završi postupak.

Već na prvom ročištu sutkinja je morala smirivati Mamića:

- Prestanite praviti nered u sudnici i ne upadajte u riječ. Ovo vam je prvo upozorenje, rekla je sutkinja gazdi Dinama.

Nakon toga je Mamić Eduardovom odvjetniku Crniću dobacio:

- Ti si prodavač magle!

Eduardo je pak objasnio kako je teklo 'poslovanje' njega i Mamića:

- Uglavnom smo se nalazili u kafićima ili restoranima. Davao sam mu kuvertu u kojoj je bio postotak. Nikada ništa nismo potpisivali, rekao je u svom izlaganju Eduardo te nastavio:

- Od prvog ugovora nisam dobio ništa. Agencija Zdravka Mamića davala mi je 400 DM mjesečno, a kupili su mi i automobili za 12 tisuća eura. Svaka tri mjeseca još bih dobio 5 tisuća eura. Nisam pitao čiji je to novac, Mamićev ili Dinamov.

Eduardo nije zaboravio napomenuti kako mu je Mamić jasno dao do znanja da samo preko njega može igrati.

Zatim je pojasnio detalje:

- Kada bi mi Mamić dao 5 tisuća eura, morao sam tisuću davati njegovom sinu. Nije istina da mi je on platio kuću. Nakon svadbe sam išao do konobara, ali su mi rekla da je svadba plaćena. Išao sam kod Mamića da mu vratim novce, a on mi je rekao: 'to je moj dar'.

- Ja sam tek 2008. godine prvi put dobio te ugovore. Prije toga sve se radilo na riječ, ispričao je Dudu sutkinji.

Eduardo je u detalje opisao svoj transfer iz Dinama u Arsenal.

- Otišao sam u London i nakon dva dana Mario Mamić je potpisao s Arsenalom ugovor o proviziji koja je izbosila 60 tisuća funti godišnje. Nikakvu brigu nije vodio oko moje karijere. Ostavili su me samog u Londonu, nitko mi ništa nije pomogao.

Zdravko Mamić je u sudnici tražio izuzeće novinara jer, kako je rekao 'od njih ima alergiju i dobiva osip.' Sutkinja mu je rekla da će mu pozvati hitnu pomoć ako mu pozli.

- Tko vam je plaćao liječenje kada ste bili ozlijeđeni - upitao je Eduarda Mamićev odvjetnik. Dudu mu je ekpresno odgovorio:

- Dinamo. Vodili su me doktori Janković i Šojat, koji su radili u Dinamu.

Sutkinju Šojat posebno je iritirala činjenica kako se Mamić obraća Eduardu:

- Prestanite Eduarda zvati ljubavi !

Mamić je sutkinji odgovori:

- A što ću kad ga volim kao svoje dijete.

Nakon toga je Eduardo poručio Mamiću:

- Da niste tražili novac od mojih ugovora u Arsenalu i Šahtaru, ja bih sad bio s reprezentacijom, a ne na sudu.

Sutkinja je ponovno morala smirivati Mamića:

- Gospodine Mamiću, ovo nisu filmovi. Eduardo može odgovarati koliko hoće, ovo su hrvatski zakoni.

Nakon tri sata ročišta sutkinja je pitala sukobljene strane da novi termin zakažu za neki drugi datum. Na to je reagirao Mamić:

- Nemojte, molim vas. Ja danas želim dati svoj iskaz jer će mediji mene odmah proglasiti krivcem.

Sutkinja je pristala te odredila pauzu od 15 minuta. Šaljiva slika odvijala se na hodnicima Općinskog suda za vrijeme pauze. Gotovo sve djelatnice željele su se slikati s Mamićem i Eduardom.

Nakon pauze, bio je red na iskaz Zdravka Mamića koji ni ovaj put nije štedio na riječima.

- Čuo sam još 2000. da ima jedan talent Dudu, nalazio se u Sloveniji na operaciji jer je bio bolestan, ja sam platio tu operaciju i to je bilo vrijeme kada još nisam imao menadžersku licencu, a Eduardo također nije imao ugovor s Dinamom. Napravio sam ugovore kao Don King, koji je stvorio Alija, Foremana i druge i kopije tih ugovora. Igračima sam plaćao stanove, 500 eura mjesečno, aute, pa Eduardu sam dao 300 tisuća eura za kuću i 200 tisuća eura da zatvori kredit u banci.

Nakon stanke, Mamić je nastavio u svom stilu:

- Krvarim što je došlo do ovoga jer moja ljubav prema njemu neće biti ugašena. Siguran sam da iza ovo ne stoji on već njegova podsvijest, odnosno njegova žena. Nudim mu milijun eura neto da dođe u Dinamo i ovdje završi karijeru.

Mamić je nastavio o Eduardovim davanjima:

- Javna bilježnica mu je objasnila kako je dužan isplaćivati 20 posto provizije do kraja karijere.

Nakon toga Zdravko Mamić je počeo vikati na Eduardovog odvjetnika, Crnića:

- Što mucaš tamo? Što mucaš lažove jedan! Nisi više tatin sin i u Vrhovnom sudu, sad si mali miš, lažov i monstrum - kazao je Mamić odvjetniku.

Eduardov odvjetnik potom je zatražio zaštitu suda:

- Zamolio bih sud da izbace Mamića i da me zaštitite od ovih svinjarija, njemu nije mjesto u civiliziranom društvu.

Mamić je potom nastavio u nešto mirnijem tonu.

- Nisam bio na ključnoj poziciji u Dinamu u vrijeme sklapanja ugovora. Napravio sam oko 90 takvih ugovora. Ne igra ih 85, a njih pet su mi napravili isto što i Eduardo.

Nakon Mamićevog izlaganja Duduov odvjetnik Crnić postavio je nekoliko pitanja, nakon čega mu je Mamić odgovorio:

- Skačem na glavu kroz prozor kada Eduardov odvjetnik postavui prvo normalno pitanje - kaže Zdravko.

Sutkinja je kaznila Zdravka Mamića s 10 tisuća kuna, nakon čega je ovaj još žešće izvrijeđao Eduardovog odvjetnika te potom i napustio sudnicu.

Prije nego li je napustio sudnicu, Mamić je Eduardu obećao dva milijuna eura u slučaju ako dobije ovu parnicu, a sutkinji je poručio kako se jasno vidi da je Eduardov odvjetnik prošao instrukcije kod ministra Jovanovića, a to se može vidjeti u evidenciji ulazaka i izlazaka u ministarstvu.

Izvor: Jutarnji list

Popularni Članci