'

Sjajna Tomljanović u drugom kolu WTA turnira u Miamiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.flickr.com
Ajla Tomljanović, 19-godišnja Zagrepčanka, na impresivan se način plasirala u drugo kolo WTA turnira u Miamiju pobjedivši Kazahstanku Kseniju Pervak, inače 99. na WTA listi, sa 6:2, 6:2, za samo 70 minuta igre, piše Večernji list.

Naša mlada tenisačica za nastup u glavnom ždrijebu dobila je pozivnicu organizatora, a na startu turnira Kazahstanki Kseniji Pervak prepustila je tek 4 gema. Naime, 99. igračicu svijeta svladala je s dva puta po 6:2 te izborila drugo kolo, u kojem ju čeka 26. tenisačica svijeta, Njemica Julia Goerges.

Vrijedi napomenuti kako je naša tenisačica izvrsnom igrom zaradila čak 50 bodova koji joj u samom poretku puno znače. Naime, očekuje je značajan pomak s 242. mjesta koje je dosad zauzimala.

Uspješna u Kaliforniji bila je i 16-godišnja Donna Vekić, koja je pobjedom protiv Ruskinje Valerije Savinykh izborila glavni turnir. Danas će u Miamiju u akciju naš prvi reket Marin Čilić, turnir otvara protiv 81-tenisača svijeta, Slovaka Lukaša Lacka, kojeg je svladao u jedinom dosadašnjem dvoboju, 2010-te u Metzu.

Izvori: Večernji list / Media servis 

Popularni Članci