USPJEŠNI JUGAŠI Mario Šurković okitio se nizom medalja i postavio novi rekord (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PK JUG
Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih juniora, juniora i mlađih seniora održavalo se u Zagrebu od 29. srpnja do 1. kolovoza. Nastupilo je ukupno 310 natjecatelja iz 34 kluba. PK Jug klub predstavljalo je 11 članova. Svakog natjecateljskog dana u jutarnjem dijelu plivale su se kvalifikacije, a popodne finala.

Jugovi plivači osvojili su ukupno 17 odličja od kojih osam zlatnih, šest srebrenih i tri brončane. Višestruki državni prvaci i osvajači po osam medalja postali su Mario Šurković i Michel Brassard, a najbolja u državi je Jugova muška juniorska štafeta 4x200 slobodno u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. U ukupnom ekipnom poretku Jugova muška ekipa zauzela je visoko četvrto mjesto u konkurenciji 34 kluba. Mario Šurković postavio je novi ml.juniorski državni rekord u disciplini 200 mješovito.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se s čak 5 titula državnog prvaka, te osvojio ukupno 8 pojedinačnih medalja od kojih 4 zlatne, 3 srebrene i 1 brončanu. Osim toga osvojio je i već spomenuto štafetno zlato. Bio je 3x zlatni na 200 mješovito i to u konkurenciji ml.juniora, juniora i ml.seniora. Srebreni je bio na 50 slobodno u ml.juniorskoj i juniorskoj konkurenciji. U disciplini 100 slobodno osvojio je ml.juniorsko zlato, juniorsko srebro i ml.seniorsku broncu. Posebno vrijedi istaknuti da je Mario u utrci 200 mješovito oborio 10 godina star državni rekord plivavši 75 stotinki brže. Novo najbolje ml. juniorsko vrijeme sada iznosi 2:06.85!

Junior Michel Brassard okitio se s 4 titule državnog prvaka te osim štafetnog zlata osvojio također 8 pojedinačnih medalja od kojih su 3 zlatne, 3 srebrene i 2 brončane. Pobjedio je u trci 800 slobodno, te tako postao novi državni prvak u kategorijama juniora i ml.seniora, dok je u trci 400 slobodno uzeo juniorsko zlato i ml.sen srebro. Također, bio je srebreni na 100 leptir u juniorskoj i ml.seniorskoj, te brončani u disciplini 200 slobodno u kategorijama juniora i ml.seniora.

Veliki uspjeh ostvarila je Jugova muška juniorska štafeta osvojivši naslov državnog prvaka u disciplini 4x200 slobodno. Plivali smo u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. 

Odlične nastupe na ovom PH imao je junior Đivo Damić koji je čak tri puta bio četvrtoplasirani, te tako ostao na korak do medalje. Bio je 4. junior u disciplinama 400, 800 i 1500 slobodno. U ml. seniorskoj konkurenciji bio je 4. na 800 i 1500 slobodno, te 6. na 400 slobodno.

Zapažen nastup imao je i naš ml. senior Đivo Matović koji je zauzeo čak 3 puta 5. mjesto i to u disciplinam 400, 800 i 1500 slobodno.

Na korak do postolja ostala je i muška juniorska štafeta 4x100 slobodno u sastavu: Baletin, Brassard, Damić, Šurković. Na kraju smo bili 4.

U utrci 4x100 mješovito mix m-ž u kojoj ml. juniori su zauzeli 6. mjesto u sastavu: Marko Baletin, Mario Šurković, Antonia Šurković i Katarina Nenadić.

Ženska ml.juniorska štafeta 4x100 mješovito zauzela je 6. mjesto, a nastupile su u sastavu: Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Šurković, Antonia Ljuban.

Tri plasmana u popodnevna finala zabilježio je ml. junior Marko Baletin. Plivao je u B finalu utrke 200 leđno, te na kraju zauzeo 7. mjesto. U B finalu nastupio je i u trci 100 leđno u kojoj je na kraju bio 9. U C finalu nastupio je na 400 slobodno, te zauzeo 14. mjesto.

U B finalu utrke 50 delfin nastupila je juniorka Adriana Marinović, te na kraju zauzela 13. mjesto.

Nastupe u C finalima zabilježile su i ml. juniorke:

Katarina Nenadić plivala je u dva finala: na 50 slobodno u kojoj je na kraju bila 11., te  u disciplini 200 slobodno u kojoj je zauzela 13. mjesto. Antonia Šurković u disciplini 100 leđno u kojoj je zauzela 13. mjesto, baš kao i Antonia Ljuban u disciplini 50 slobodno.

Sjajan ekipni uspjeh zabilježili su Jogovi plivači koji su se na listi uspješnosti klubova u muškoj konkurenciji plasirali na visoko 4. mjesto u konkurenciji 34 kluba. Plivačice su zauzele 25. mjesto.

Popularni Članci