'

PRIPREME ZA OI Hrvatski vaterpolisti svladali Mađare na otvorenom bazenu na Savi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Batelic/Pixsell
Hrvatska je reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu, pred vrlo lijepo ispunjenom tribinom otvorenog plivališta Mladosti uz Savu, svladala Mađarsku i to boljim izvođenjem peteraca nakon što je bilo 12:12 u 32 minute igre. Na kraju 16:15. 

Hrvatska: Bijač, Burić, Fatović, Lončar, Joković, Bukić, Lazić, Žuvela, Kržić, Vrlić, Butić, Kharkov, Popadić

Mađarska: Szakonyi, Angyal, Manhercz, Molnar, Vamos, Nagy, Zalanki, Fekete, Kovacs, Andor Varga, Vigvari, Harai, Banyai

Izbornici Tucak i Varga izveli su 13-icu igrača, ali su morali ostaviti na tribinama neke odličnike, iz čega je sasvim jasno, iz te širine koje posjeduju obje momčadi, da su izbornici u slatkim brigama. Od Hrvata u igri nije bilo odnosno na tribinama su ostali vratar Mate Anić, centar Ivan Krapić, branič Matias Biljaka, vanjski Ante Vukičević, Andrija Bašić i prvi strijelac Jerko Marinić Kragić.

No, slično je postupio i mađarski izbornik Zsolt Varga, pa je Mađarska protiv Hrvatske nastupala bez odličnog recimo Szilarda Jansika, ali i prvog vratara Some Vogela, pa ne baš klasičnog centra Tonija Nemeta, zatim Zoltana Pohla.

Loren Fatović je imao četiri pogotka, dok je tri postigao Konstantin Kharkov. Vratar Marko Bijač imao je 14 obrana. U mađarskim redovima tri puta je pogađao Krisztian Manhercz, dok su dva gola imali Gergo Zalanki, Denes Varga i Balasz Harai. 

U ovoj utakmici jasno da nije bitan rezultat. To sam rekao i igračima prije početka, ali jasno da je ipak bilo bitno pokazati karakter. Nije da ova pobjeda sada nešto nosi, ali igrali smo doma i uvijek je lijepo pobijediti. Generalno je to jako dobro izgledalo u fazi u kojoj jesmo, još umorni, ‘tvrdi’, premoreni. Vidi se da ta lopta još ‘ne ide’, posebno s igračem više, onako kako treba, makar je bilo i sjajnih akcija. U prve dvije četvrtine, dok je bilo malo više koncentracije, obrana je bila izvanredna. Kasnije smo malo pali, čak i opterećeni brojem osobnih pogrešaka. Po meni fenomenalna provjera i vrlo sam zadovoljan - istaknuo je izbornik Tucak nakon utakmice. 

Hrvatska na Olimpijskim igrama u Parizu nastupa u grupi A. U dvije grupe nalazi se po šest reprezentacija, a prve četiri će se plasirati u četvrtfinale. Hrvatska će redom igrati protiv Crne Gore, Italije, Rumunjske, Grčke i SAD-a. Početak turnira je 28. srpnja. 

Popularni Članci