'

PREKRASNI PRIZORI KOD DAKSE Počelo ekipno Prvenstvo Hrvatske za klasu optimist (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist (kadeti U16) održava se ovog vikenda u Dubrovniku, u organizaciji JK Orsan i Hrvatskog jedriličarskog saveza. 

Program je počeo ovog petka, a traje sve do nedjelje. Sudjeluje 15 najboljih ekipa iz Hrvatske. Ovaj format se značajno razlikuje od uobičajenog flotnog jedrenja, jer je dinamičniji i atraktivniji za praćenje. Plovovi su kratki, traju oko 10 minuta, a održava ih se veliki broj tijekom dana.

U svakoj utrci natječu se dvije ekipe od po četiri natjecatelja, a ukupni zbroj bodova ekipa odlučuje pobjednika. Ovaj format potiče timski duh kod djece te zahtijeva vrhunske jedriličarske vještine, taktičko promišljanje i izvrsno poznavanje jedriličarskih pravila, naveli su iz dubrovačkog kluba. 

Prvi plov krenuo je u petak oko 11 sati, u akavtoriju između Dakse i Copacabane. Program će uvelike ovisiti o vremenskim prilikama, pa je moguća i promjena mjesta natjecanja. U popodnevnim satima, točnije nakon 18 sati, održat će se svečano otvaranje u prostorijama kluba. 

Subota i nedjelja rezervirani su za nastavak jedrenja, uključujući finalne plovove za odličja, a u nedjelju će biti proglašenje najboljih, prvaka Hrvatske. 

Popularni Članci