'

'Pavlović može predstavljati budućnost'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: sportske.jutarnji.hr
Mateo Pavlović novo je lice u zagrebačkoj bazi 'Vatrenih'. Osim Nika Kranjčara, koji je definitivno otpao za Wales, zbog sitne ozljede upitan je i Josip Šimunić, pa je stožer hrvatske nogometne reprezentacije poslao poziv mladom stoperu Wolfsburga.

Na druženju s novinarima, posljednjem u Zagrebu uoči puta u Wales pojavio se trener 'Vatrenih' Alen Bokšić koji je otkrio zdravstveno stanje u taboru reprezentacije.

"Imamo dva ozlijeđena igrača. Jedan je Niko Kranjčar koji definitivno otpada. Drugi je Joe Šimunić, koji ima manji problem s listom ali za njega postoje šanse da se oporavi", rekao je Bokšić te dodao kako Ivan Strinić također ima manjih problema ali bi trebao biti spreman za Wales. Zbog ozljede Šimunića, stožer je reagirao pozivanjem bivšeg stopera Zagreba.

"Odlučili smo se pozvati Matea Pavlovića. Mislimo da nam je potreban bez obzira na sve obrambene igrače koje imamo jer Pavlović može predstavljati budućnost", istaknuo je Bokšić.

Bokšić je sipao komplimente na račun najboljeg igrača Walesa, Garetha Balea.

"On je trenutno, uz Messija i Cristiana Ronalda jedan od najboljih igrača svijeta. Ima fantastične fizičke predispozicije, fantastičan udarac ali i još jednu stvar koja nama može biti problematična. Mi praktički ne znamo na kojoj on poziciji igra. On često mijenja poziciju, ne znam da li to radi sam ili u dogovoru s izbornikon. Nezgodan je za čuvanje ali mi smo ga već jednom zaustavili i ne želimo se previše opterećivati s njim", izjavio je Bokšić te otkrio način na koji će se Hrvatska suprotstaviti Walesu i Baleu.

"Najbolji način da ga zaustavimo je nametanjem naše igre. Na taj način možemo ga spriječiti da dođe do lopte i da nam stvara probleme."

Ozljede Šimunića i Kranjčara diktiraju sastav za Wales, a Bokšić otkriva da će biti više promjena u sastavu u odnosu na Srbiju.

"Nama će u Walesu biti potrebna svježina i agresivnost. Da bismo to dobili, morat ćemo uvesti neke nove igrače", zaključio je Bokšić.

Media servis

Popularni Članci