PAVELA ORGANIZIRAO BICIKLIJADU KROZ GRAD Pogledajte tko je sve sudjelovao i dobro se razgibao (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Udruga Sigurnost u prometu, Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada Dubrovnika (DURA), organizirali su danas poslijepodne biciklijadu 'Đir za Grad', povodom Svjetskog dana bez automobila.

Sudionici su vozili rutu Pile – Ulica Branitelja Dubrovnika – Splitski put – Ulica Vladimira Nazora – Zagrebačka ulica – Ulica Kralja Petra Krešimira IV – Ulica Frana Supila – Stradun (ulaz s Ploča), a cilj je bio ispred palače Sponza. U biciklijadi je sudjelovao Biciklistički klub Konavle, predsjednik udruge Sigurnost u prometu Denis Pavela, direktor JU Rezervata Lokrum Mario Tevšić i građani koji su htjeli napraviti nešto korisno za svoje zdravlje, ali i pokazati kako postoje i drugi načini prijevoza koji ne štete okolišu. Važno je bilo sudjelovati i poslati snažnu poruku, a na samom početku utrke pozdravili su ih gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i direktorica DURA-e Andrea Novaković.

'Iskustvo vožnje bicikla bilo je prelijepo, ali pomalo teško jer 25 godina nisam vozio bicikl. Međutim, cilj je bio poslati poruku kako se može zdravije i ekološkije živjeti. Grad nam daje puno, a mi smo se ovim pokušali na neki način odužiti,' izjavio je Pavela te dodao kako bi bilo odlično ukoliko bi Dubrovnik kroz određeno vrijeme dobio novu biciklističku stazu ili parking za bicikle.

Biciklijada je bila lijepo iskustvo i za Ivana Banovića, predsjednika Biciklističkog kluba Konavle.

'U biciklijadi je sudjelovalo 10-ak članova kluba od kojih su neki došli biciklama čak iz Konavala! Bilo je to jedno lijepo iskustvo i druženje, a cilj nam je bio preventivno upozoriti na bicikliste u prometu,' izjavio je.

Brojni europski i svjetski gradovi obilježavaju Svjetski dan bez automobila na različite načine, a sve u cilju jačanja i podizanja svijesti građana o zdravlju, kvaliteti života i koristi za okoliš.

Popularni Članci