"Nismo zadovoljni igrom, ali bit ćemo pametniji nakon nedjelje"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Buconić / Portal Oko
Tjedan istine je pred vaterpolistima Jug Croatia osiguranja. Nakon izgubljenog Kupa Hrvatske, čak tri poraza u međusobnim susretima ove sezone s riječkim Primorjem EB, jugaši jedva čekaju novi dvoboj s zvijezdama s Kantride.

Vrijeme je da Dubrovčani s riječi pređu i na djela. Uoči dva važna susreta u Gružu (srijeda Crvena Zvezda, a nedjelja Primorje EB) jugaši su na susret s novinarima izašli u najjačem sastavu, predsjednik Ivo Pavličević, sportski direktor Ognjen Kržić, trener Veselin Đuho i kapetan Nikša Dobud.


-Slažem se, ovo je za nas uistinu tjedan istine. Prava provjera trenutnog stanja, ali i mogućnosti ove sezone. Bit ću iskren, nisam zadovoljan igrom. To se posebno odnosi na nedavnu utakmicu protiv Mladosti u Zagrebu koja mi ne ulijeva nadu u dobar rasplet utakmice protiv Primorja. Stoji, pobijedili smo, no nitko nije bio sretan pristupom, angažmanom i igrom. Već smo u subotu protiv Jadrana iz Herceg Novog bili u jugaškom ritmu - pojašnjava Ivo Pavličević, predsjednik Juga CO.

Trener Đuho je svjestan važnosti iduće dvije utakmice. Primio je na znanje "upozorenje" predsjednika Pavličevića, ali i pojasnio razliku u odnosu Crvena Zvezda - Primorje EB.

-Puno nam je važnija utakmica protiv Riječana jer s Zvezdom još i postoji mogućnost kiksa, osigurali smo prvo mjesto u skupini, ali protiv primorjaša - nema popravnog. Dobro smo radili, odlično iskoristili treninge s mađarskim Vasasom u Gružu i spremni dočekujemo ova dva susreta. Pojavili su se mali problemi s ozljedama, no vjerujem kako će sve biti u redu što se toga tiče - riječi su trenera Veselina Đuha.

Jugaši su u Beogradu na otvaranju Lige prvaka lakoćom pobijedili 10:6 čak i uz lošu realizaciju igrača više (3-9). Nitko u Gružu ne očekuje istu utakmicu.

-Zvezda ima nekoliko odličnih pojedinaca. Svi znaju kvalitete Prlainovića, golmana Šefika sam trenirao dvije godine u Budvi, a tu su još i centar Pijetlović, ljevak Vapenski.... Dobra momčad i maksimalno ozbiljno pristupamo utakmici. Kvaliteta je na našoj strani, ali to trebamo pokazati i u bazenu - dodaje trener Đuho.

Kapetan Nikša Dobud je nakon poraza u finalu Kupa Hrvatske iskreno priznao kako je Primorje EB u ovom trenutku bolja momčad. Ipak, u nedjelju se traži samo - pobjeda?

-Mi, igrači, prvi to želimo. Dobro se radilo, u Zagrebu smo bili blizu, a u Gružu će to biti utakmica nakon koje će se radovati naši navijači. Znamo u čemu smo griješili, puno se radilo na igraču više, i uz dobru obranu, idemo po pobjedu - jasan je Dobud.

Iz kluba je potvrđeno kako su ulaznice puštene u prodaju. Paket za obje utakmice, protiv Crvene zvezde i Primorja EB, prodaje se po cijeni od 50 kuna, a pojedinačno ulaznica za svaku utakmicu košta 30 kuna.

Utakmica Jug CO - Crvena Zvezda igra se u srijedu s početkom u 18 sati, a super - derbi 17. kola Triglav Jadranske lige i ogled Jug CO - Primorje EB na rasporedu je u nedjelju u 18 sati i 45 minuta. To su utakmice koje pravi navijač ne smije propustiti!

Mario Buconić / Portal Oko

Popularni Članci