MOGU BITI PRIMJER DRUGIMA Ragbi klubu Dubrovnik odobreno 60 tisuća eura iz EU fondova

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Screenshot
Ragbi klubu Dubrovnik odobrenoje 60 tisuća eura iz Europskih fondova, rečeno je na konferenciji za novinare ovog kluba, koji je inače promijenio i ime. Dosad se zvao Ragbi klub Invictus.

Sredstva će biti iskorištena za razvoj kluba, s naglaskom na međunarodni ragbi turnir koji će se održati za dvije godine u Dubrovnik.

Predsjednik RK Dubrovnik Marijo Bekić kazao je kako se radi tu o dobroj vijesti.

- Postojimo pet godina, ulazimo u jednu zreliju fazu, tu trenira inače 50 djece, a i povlačenje ovih sredstava je dokaz da se radi dobro. Ovo je rezultat truda svih djelatnika kluba. - rekao je Bekić, dodajući kako su "puno poznatih osoba zaljubljene u ragbi, te kako će razvitak ovog sporta značiti i za turizam".

Izvršni dopredsjednik kluba Ante Stojan  rekao je više o projektu, istaknuvši kako su partneri iz ragbi klubova iz Ljubljane, Brna, Zagreba, ali i Sportske škole Super Kid's iz Zagreba.

- Možda smo i najmlađi sport u Zajednici sportova Grada Dubrovnika. Ragbi je u svijetu sport velike popularnosti, Svjetsko prvenstvo u ragbiju je najgledaniji sport nakon  Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva u nogometu. Dubrovnik zaslužuje imati razvijen ragbi. - naveo je Stojan.

- Što se tiče turnira, on će se zvati Dubrovnik seven's, dakle igrat će se po ragbi seven's pravilima, s kojima se igra na Olimpijskim igrama. Bit će tu momčadi iz Rusije, Italije. Želimo da takav turnir bude onda dio dubrovačke tradicije. - objasnio je Stojan.

 Drugi izvršni potpredsjednik kluba Đani Banovac iskazao je zadovoljstvo zato što su sredstva povučena iz EU fondova, dok je predstavnik Sportske škole Super Kid iz Zagreba, ujedno i  predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza, Marijo Možnik rekao kako je ovo bitna stvar za Ragbi klub Dubrovnik, koji ovako može biti primjer i drugima.

Inače, konferencija za novinare održana je online.

Popularni Članci