'

MNK Square na korak do ulaska u 1. HMNL

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: portaloko.hr
Trenutno najbolja dubrovačka malonogometna ekipa Square ovaj vikend gostovala je u Splitu gdje je uvjerljivo porazila MNK Ustanik te uzela nove bodove značajne zbog utrke za ulazak u 1. HMNL. Mato Cvjetković, inače pomoćni trener ekipe, u intervjuu za Dubrovački dnevnik iznio je svoja očekivanja, ali i nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Ligi.

Poredak na tablici Druge hrvatske malonogometne lige (regija jug) pokazuje kako je Square bodovno izjednačen s vodećom FC Arenom. Bitno je napomenuti da prvoplasirani na kraju sezone ulazi u prvu ligu što samim time situaciju čini napetijom.

„Idemo po pobjedu iako će biti teško jer nas čekaju ekipe koje se bore za opstanak, a po svoj prilici iz ove lige minimalno tri ekipe će ispasti“, rekao je Squareov pomoćni trener prije utakmice s Ustanikom. Naime, susret je završio trijumfalnom pobjedom 'gospara' s čak 6:1.

Iako bi se pravila trebala slijepo slijediti, čini se kako se nekad i zaobilaze poput primjerice slučaja s FC Arenom koja bilježi niz nepravilnosti oko registracije kluba i igrača. „Mi smo poslali dva dopisa HNS-u, međutim odgovor nije stigao. Savez za to zna od početka godine, jer je netko drugi već to prijavio. Ukoliko ne dobijemo odgovor poslat ćemo sportsku inspekciju" rekao je Cvjetković uz napomenu kako ne krivi FC Arenu već institucije koje ne rade svoj posao.

Ono što zapravo uvelike usporava MNK Square su financije. Naime, da bi Square uopće mogao sudjelovati u Ligi potrebno mu je oko 250 tisuća kuna. „Dio potrebnih sredstava osigurava Grad, dok se za ostatak moramo sami snalaziti. Zapravo, moramo se 'grebati', ali ipak treba naglasiti da postoje ljudi koji nam rado pomažu“, rekao je pomoćni trener Cvjetković.

Kao moguće rješenje financijskih briga vidi se i osnivanje dviju liga, Sjever i Jug. Naime, u malonogometnim kuloarima kruže priče o osnutku istih stoga smo informaciju provjerili kod Cvjetkovića koji je odgovorio: „Tu sam informaciju dobio iz Šibenika, a osnivanjem ove lige mi bismo ušli u prva dva. Svakako se zalažemo za osnivanje iste i to već nekoliko godina, no najveći protivnici bili su upravo oni koji su prošle godine ispali iz lige.“

Što se tiče nekih budućih pothvata, Cvjetković ističe da ponajprije žele privesti ligu kraju sa što boljim plasmanom, a kao jedan od ciljeva koje nastoji što prije ostvariti je povratak Ante Daničića u ekipu. „Neigranjem Daničića izgubili smo puno. Nekako mi se čini da smo prošle godine imali bolju ekipu“, zaključio je Mato Cvjetković.

Juniori Square-a izborili su nastup na završnici Prvenstva Hrvatske koje se ove godine igra u Gospiću. Danas igraju na neutralnom terenu u Vrgorcu protiv Kijeva iz Knina za prvaka Dalmacije. Dobri rezultati pokazatelj su da ima mnogo mladića koji najvažniju sporednu stvar na svijetu održavaju na životu te da Square uz takvu volju ne mora brinuti o budućnosti.

 

 

Popularni Članci