Mlade snage pobijedile Bjeloruse 33:24; Francuzi, čuvajte se!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: index.hr
Odlična večer za Kauboje! Prvo poluvrijeme donijelo je veliki uspjeh za hrvatske rukometaše koji su pokazali izvanrednu nadmoć nad Bjelorusijom. Drugo poluvrijeme, iako nešto slabije, održalo je dobru igru i dovelo do +9 na kraju.

Drugo poluvrijeme

Cijeli drugi dio bio je u znaku mladih snaga. Najviše se iskazao Vuković koji je ujedno i igrač utakmice. Uz njega zablistao je i Stepančić, ali i Ninčević svojim pogotcima i dodavanjima. 

Novost u drugom poluvremenu bila je i izmjena vratara. Iako nije najbolje krenuo, Ivić je ipak pokazao svoje sposobnosti i vješto obranio ponekad opasne bjeloruske lopte. 

Rutenka, Bjelorus koji je ulijevao strah uz Charapenku, također se iskazao, no Kauboji niti u jednom trenutku nisu bili u rizičnoj situaciji odnosno u strahu od poraza. 

Slijedeći na rasporedu su Francuzi. Imamo realnu šansu za pobjedu, ustvrdili su stručnjaci, no činjenica je da ćemo igrati protiv iskusne i dobro uigrane momčadi. 

Kako će izbornik Goluža organizirati igru Kauboja, vidjet ćemo u srijedu kada nas čeka dvoboj s Francuzima. 

Prvo poluvrijeme

Od samog početka vidjela se razlika između igre Hrvatske i Bjelorusije. Naime, dok su Bjelorusi bili dosta sporiji i slabije organizirani, mladi su Kauboji s nekoliko kontri pokazali da su itekako spremni na veće izazove te da se doista nemaju čega bojat u dvoboju protiv Francuza. 

Izvanredna mlada postava nije se bojala iskazati te je Luka Stepančić brzinskim pogotcima ostavio vrhunskog golmana Charapenku nespremnog. Slavni vratar bio je nemoćan i u Čupićevim naletima kojima jednostavno nije bilo obrane. 

Kada je Hrvatska odmakla od Bjelorusije više od 5 pogodaka, Goluža se ohrabrio te odlučio aseve sačuvati za napornije dvoboje te je uveo Mandalinića i Stepančića kako bi i oni imali priliku pokazati svoje vještine. 

Alilović je također držao korak s ostalima te je ponovno zablistao.

Ovakav rezultat na poluvremenu svakako je ohrabrujući stoga nam preostaje samo uživati u ostatku utakmice i blistavoj igri Kauboja. 

Popularni Članci