MEMORIJAL U SJEĆANJE NA MATEU KNEGO 'Bila je vrhunska sportašica, jedna vesela, razdragana djevojčica koju su voljeli'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: privatni album
Prvi memorijal Matea Knego održat će se u subotu, 5. listopada, s početkom u 10:00 sati u školskoj sportskoj dvorani na Mljekari u Župi dubrovačkoj. Riječ je o judo turniru za uzrast od 10, 12, 14 i 16 godina. Organizator je Judo klub Župa dubrovačka i župska Zajednica sportova, a sve to pod pokroviteljstvom Općine Župa dubrovačka. 

Matea Knego tragično je preminula nekoliko dana nakon svog 16. rođendana. Bila je uspješna sportašica Judo kluba Dubrovnik 1966 od svoje sedme godine odnosno otkako se počela baviti judom, a od 2010. godine bila je članica župskog judo kluba. Na Prvenstvu Hrvatske za kadete dva puta je osvojila drugo mjesto, natjecala se na brojnim međunarodnim i domaćim judo natjecanjima, osvojivši 80 medalja, od čega 50 zlatnih. 

"Prije četiri godine tragično je preminula naša judašica. Iz  objektivnih razloga dosad nismo mogli organizirati taj memorijal. Očekujemo preko 300 natjecatelja iz četiri države, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Kosova, na četiri borilišta. Bila je naša članica, vrhunska sportašica i ovaj turnir je najmanje što možemo napraviti u njenu čast," kazao je predsjednik kluba Ivo Oberan.

No, nije bila samo ponos njenog kluba; bila je uzorna učenica te omiljena među njenim sportskim kolegama. Na pitanje kako je se sjeća, Oberan za Mateu ima samo riječi hvale. 

"Bila je jedna vesela, razdragana djevojčica. Osim što je bila kvalitetna judašica, bila je dobra osoba, dobra prijateljica, interesantna i šaljiva zbog čega je društvo voljelo. Voljela je trenirati, a bila je i uzorna učenica," kazao je Oberan. 

Ovaj turnir svakako puno znači i samoj obitelji jer je svojevrstan podsjetnik na sve ono što je Matea bila i što je postigla. 

"Naviru snažne emocije, miješa se osjećaj i ponosa i tuge. Ponosni smo na sve ono što je Matea postigla, a tužni jer nije tijelom tu, s nama. Matea je bila odlična judašica i još bolji čovjek. Nama kao njenoj obitelji ovaj turnir svakako puno znači," izjavio je Matein otac Stjepan Knego koji se posebno zahvalio organizatorima i pokroviteljima turnira, kao i trenerima te sportašima koji će nastupiti u sklopu memorijala. 


Matea Knego rođena je 1. travnja 1999. godine, a tragično je preminula 4. travnja 2015. godine. Ovo je prvi put kako se održava turnir njoj u čast. 

Popularni Članci