BIVŠI DINAMOVAC U GOŠKU? Pero Vićan i Mark Viduka 'uhvaćeni' na sastanku: Da, teme su bile Arena Lapad i GOŠK

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
U javnost je ovoga tjedna dospjela vijest kako će se već na sljedećoj sjednici Gradsko vijeća naći točka dnevnog reda o gradnji Arene Lapad, projektu o kojemu se priča godinama i o kojem sanjare svi zaljubljenici u nogomet. A ove srijede u jutarnjim satima vrlo brzo je medijima javljeno kako su se u poznatom dubrovačkom hotelu susreli i gradski vijećnik  i predsjednik GOŠK-a Pero Vićan i bivši igrač zagrebačkog Dinama (Croatia) ali i brojnih drugih poput Newcastlea, Mark Viduka. Vićana smo ovom prilikom pitali o detaljima njihovog susreta i temama razgovora.

''Malo sam iznenađen što ste nas pronašli. Naravno, gospodin Viduka je moj dugogodišnji poznanik i usuđujem se reći prijatelj. Naravno, razgovaramo. Nezaobilazna tema je nogomet. Nezaobilazna tema je i GOŠK Dubrovnik 1919. gdje on pokazuje određeni interes u svezi budućnosti tog kluba, jer on je stanovnik Grada, ima određene nekretnine na području našega Grada, a s druge strane želio je saznati od mene što se događa s najavljenim projektom Arene Lapad, što nije više tajna jer ide na sjednicu Gradskog vijeća'', rekao je Vićan.

''Raspisuju se  javni međunarodni poziv za izgradnju Arene Dubrovnik, a s obzirom na njegova poznanstva u Australiji i drugom dijelu zapadnog svijeta interesira se za taj projekt i što će se tu oko njega događati. Ovo je bio jedan ugodan susret, da je više investitora i ljudi kao što je gospodin Viduka, u Gradu i u okolici u našoj Županiji i druge bi stvari bile bolje'', dobacio je Vićan.

''Gospodin Viduka mi je rekao da je čuo da tu ima jedan čovjek koji piše uspješno knjige o nogometu pa se interesirao tko je to. Rekao sam mu da ću ga spojiti s njim jer to je jedan čovjek koji bi mogao,  ne pisati samo knjigu o nogometu, nego I knjigu o Udbi'', dobacio je Vićan u svom stilu, aludiravši pritom na  Željana Konsua i njegovu knjigu čije se predstavljanje održalo prošloga tjedna.

Mark Viduka također je kratko ovom prilikom porazgovarao s novinarima, zanimalo nas je je li Dubrovnik njegov interes samo ljeti, kao i dosadašnjih godina ili ima neke konkretnije planove vezane uz Grad i nogomet.

''Tu sam više od dvadeset godina, dolazim i ljeti i zimi. Uvijek me interesira nogomet. Mislim da Dubrovnik ima jako puno potencijala, pogotovo, recimo, za dovest klubove, možda iz Premier lige, možda bi se čak uz lijepi teren mogli stvoriti uvjeti i za pripreme klubova. Moje je mišljenje da je šteta što se nije izgradio taj golf teren jer to bi stavilo Dubrovnik na mapu što se tiče sportskih sadržaja, ali možda će se u budućnosti napraviti, ja se nadam'', rekao je Viduka koji je izrazio interes promovirati Hrvatsku i Dubrovnik koliko god mu bude u mogućnosti.

''S gospodinom Vićanom sam sjeo jer do sada nisam bio upoznat sa situacijom. Znam da je postojala već duže vremena ideja za taj projekt'', rekao je Viduka.

Na pitanje o ovogodišnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, Viduka je na pitanje Dubrovačkog dnevnika odgovorio kako slabo prati reprezentaciju Australije jer mu je sada daleko.

''Hrvatska je s Francuskom zadnji put odlično odigrala tu utakmicu, nisam ih vidio odavno da su odigrali tako kvalitetnu utakmicu, pa prije toga s Danskom i s Francuskom na Poljudu su isto odigrali dobre utakmice. Malo će biti čudno ovo prvenstvo s obzirom na to da se neće održavati u ljetnom period'', zaključio je Viduka.

Franković o 'renesansi dubrovačkog sporta': Četiri desetljeća se priča o gradnji nogometnog stadiona, ovi projekti će promijeniti Grad

Popularni Članci