Mandžukić zabio prvi gol u Ligi prvaka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Index.hr
Nogometaši Bayerna slavili su na na gostovanju kod Arsenala 3-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako jednom nogom kročili ka četvrtfinalu. Jedan od triju različitih strijelaca za Bayern bio je i Mario Mandžukić, donosi Gol.hr.

Napadač hrvatske reprezentacije postigao je gol za konačnih 3-1 u 77. minuti uz sretan odbijanac. Primio je Mandžukić loptu ispred suparničkog kaznenog prostora, proslijedio loptu Arjenu Robbenu, a ovaj Philippu Lahmu na desni bok koji je potom zavrnuo u sredinu.

Mandžukić je bio prvi na lopti i zahvatio je loptu ispred zbunjenog vratara Wojciecha Szczesnyja, da bi se ona uz visoki luk i po Bayern dobar efe odbila u gol.

Arsenal - Bayern 1:3

Mandžukiću je inače postignuti gol bio prvi u Ligi prvaka, 7. u posljednjih pet natjecateljskih susreta sa Bayernom, a u 81. ga je minuti zamijenio Mario Gomez.

Inače, Bayern je puno bolje otvorio susret, a kao što to ove sezone često biva, Arsenalova je momčad "prespavala" prvo poluvrijeme. U 7. minuti mrežu "topnika" načeo je Toni Kross udarcem s ruba keznenog prostora koji nije stigao blokirati Per Mertesacker, dok je za 2-0 zabio Müller iz odbijanca iz neposredne blizine, nakon što je prethodno Szczesny obranio, ali ne i ukrotio udarac glavom Daniela van Buytena nakon kornera.

Koliko je Arsenal bio inferioran u prvih 45 minuta najbolje svjedoči i podatak da nisu uputili nijedan udarac prema suparničkom golu, ne računajući dva blokirana šuta.

drugom se poluvremenu se Arsenal probudio i pritisnuo je gol Bayerna, što je rezultiralo golom Lukasa Podolskog u 55. minuti za smanjenje na 2-1. Loptu je iz kornera, koji je pogrešno dosuđen, ubacio Jack Wilshere, a Podolski je s ruba peterca nakon odbijanca od travnjaka i pogrešne procjene Manuela Neuera poslao loptu u mrežu.

U tim je trenucima Arsenal bio bolji na travnjaku i imao je veliku priliku za izjednačenje preko Oliviera Girouda koji je u 72. minuti promašio zicer neometan napucavši Manuela Neuera s nekih 6, 7 metara. (TS)

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Arsenal - Bayern 1-3 (Podolski 55 / Kroos 7, Müller 21, Mandžukić 77)

Porto - Malaga 1-0 (Moutinho 56)

Izvor: Gol.hr

Popularni Članci