MAESTRO MIHO Bošković okončao vaterpolsku karijeru i postao profesor u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Miho Bošković jedan je od najvećih hrvatskih vaterpolista svih vremena koji je okončao karijeru i postao profesor glazbe u Dubrovniku.

Vaterpolista Miha Boškovića (33) novinari su ne jednom znali nazivati Maestro u vodi. Ne bez razloga, ne bez ikakve poveznice. Njegove partiture u vodi tijekom silnih godina veleuspješne karijere u Jugu CO, Primorju EB i poglavito hrvatskoj reprezentaciji, zasluživale su ovakve komplimente. No, Maestro Miho je bio i jedini vaterpolist s istančanim glazbenim sluhom i ukusom. Što je dokazao pohađanjem i konačno diplomom na Glazbenoj akademiji u Splitu.

Bazen i glazba. To je bio njegov odabir. U oba je dosegao vrhunac. U vaterpolu olimpijski pobjednik, u glazbi od sada i službeno - profesor glazbene umjetnosti na Gimnaziji u Dubrovniku! Ovime je Miho i konačno zaključio jedinstvenu i teško ponovljivu igračku karijeru, koja je počela još 1993. u Cavtatu, kada je tadašnji 10-godišnji klinac prvi put iz vode odapeo loptu prema golu.

- Ovog sam ljeta odbio ponude Brescie i mađarskog Egera. Želio sam se vratiti kući. Iz Juga ponude nije bilo, ali je zato stigla ova vrlo zanimljiva iz Gimnazije u Dubrovniku.

Maestro u vodi, Mozart iz bazena. Makar, ovo s Mozartom je više naša, novinarska izvedenica jer nam je prije koju godinu Miho otkrio svojeg omiljenog skladatelja.

- Bach! Johann Sebastian Bach. Često sviram njegove skladbe. Što sam više na studiju analizirao njegove skladbe, to sam mu se više divio. Genijalan autor.

Uostalom, ima sada tome dobrih devet godina, koncem godine u kojoj je s Barakudama postao svjetski prvak (2007), u Lisinskom je na priredbi HOO-a zasvirao Bacha na glasoviru. Njegov prvi veći javni nastup. Odnosno, prvi odjeven. Dotad smo, kao i podosta puta kasnije svjedočili njegovim simfonijama u bazenu. One su, doista bile veličanstvene, glamurozne, teško više ikad ponovljive. Jedan od naših najboljih vaterpolista svih vremena! Kada tako nešto napišete, izgovorite za pojedinca u sportu u kojem Hrvati kraljuju desetljećima, s mnoštvom olimpijskih, svjetskih i europskih zlata, reprezentativnih i klupskih trofeja, a svjesni da nimalo ne pretjerujete, onda ste sve rekli, pišu Sportske novosti.

Bošković je bio i ostao - Maestro Miho!

Popularni Članci