Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Nadzorni odbor Hajduka odlučio je kako je Lukša Jakobušić novi predsjednik kluba.

"Lukša Jakobušić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk, rođen u Dubrovniku 1976. godine, poduzetnik je s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru i uspješan sportski djelatnik. Trenutno pohađa diplomski studiji Sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School. 

Jakobušić je bio predsjednik VK Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine, a u tom razdoblju klub je osvojio pet trofeja u jednoj sezoni što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti. Lukša Jakobušić obavljao je funkciju dopredsjednika HNK Hajduk od svibnja do studenog 2019. godine. 

Hrvatski je branitelj i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja", stoji na službenim stranicama kluba.

Jakobušić je od 16. svibnja do 4. studenoga 2019. godine obnašao funkciju dopredsjednika, a ostavku je podnio iz osobnih razloga.

Natječaj za novog predsjednika  je raspisan 17. kolovoza, ali očito se na njega nije prijavio nitko tko je po mišljenju Nadzornog odbora bio pravi odabir za tu funkciju. Mnogi su još ranije priželjkivali Jakobušićev povratak jer se radi o osobi koja ima izrazite liderske sposobnosti, a nadzornici su dobro poznavali njegove kvalitete, no tek nakon razgovora s kandidatima s natječaja su odlučili da za Hajduk nema boljega od Lukše, piše Dalmatinski portal.

Popularni Članci