Ljubo Medaković novi predsjednik, proglašene najbolje atletičarke

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Atletski klub "Dubrovnik" održao je Izvanrednu skupštinu u petak, 4. travnja u Sportskoj dvorani Gospino polje, a na održanoj Skupštini izabran je novi predsjednik kluba Ljubo Medaković.

Dosadašnji predsjednik Josip Karačić podnio je ostavku na mjesto predsjednika iz osobnih razloga, ali u atletici ostaje kao član Izvršnog odbora.

Prema Izvješću o radu dubrovačke atletičarke i atletičari iza sebe imaju uspješnu sezonu u kojoj su ostvareni svi oni rezultati koji su planirani, a neki su i premašili očekivanja.

"Jako sam zadovoljna ovom sezonom kako je odrađena. Ostvareno je sve što je planirano. Još ako se uzme u obzir da je trenerica imala ozljedu noge u najvažnijem dijelu sezone tako da su atletičari sami trenirali mjesec dana uz komad papira", napisala je trenerica Daria Ljubojević u Izvješću o radu.

Mlade atletičarke i atletičari u protekloj sezoni sudjelovali su na Prvenstvu Dalmacije, Otvorenom prvenstvu Zadarske županije u višeboju, Prvenstvu Hrvatske u višeboju, Pojedinačnom PH za juniore i juniorke, Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje, Finalu kadetskog kupa RH i na svim održanim natjecanjima ostvarivali su i više nego odlične rezultate. Tako je AK Dubrovnik, zahvaljujući postignućima svojim atletičara i atletičarki, u 2013. godini zauzeo 41. mjesto (7919 bodova) na ljestvici od ukupno 75 atletskih klubova Hrvatske.

Iz kluba ističu kako je ova zlatna sredina izvanredno postignuće s obzirom da je poznato kako u Dubrovniku ne postoji tartan staza i klub ne može organizirati natjecanja koja također donose bodove.

Na održanoj Skupštini proglašene su i nagrađene najbolje i najperspektivnije atletičarke.

Ivana Karačić (1999), zahvaljujući izvanrednim postignućima i rekordima, proglašena je najboljom atletičarkom u 2013. godini.

Nina Jakić (2004), prvakinja Zadarske županije u višeboju, prvakinja Dalmacije u skoku u dalj, u Dalmatinskoj ligi u bacanju vortexa jednom treća i na 60 metara također treće mjesto, zasluženo je proglašena najperspektivnijom atletičarkom.

Rebecca Beazkotexea Radić, prvakinja Hrvatske u višeboju, prvakinja Dalmacije na 200 metara, prvakinja Zadarske županije u višeboju, finalistica Plave lige, dobila je posebnu nagradu za izvanredne rezultate postignute u 2013. godini.

Predsjednik Ljubo Medaković istaknuo je i kako je klub pokrenuo izmjene GUP-a kako bi se izgradio atletski stadion. Predložena lokacija je Glavica Babin kuka, i taj prijedlog je prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća održanoj 22. ožujka 2014. godine.

Medaković je kazao i kako je u tijeku izrada potrebne projektno-tehničke dokumentacije koju radi tvrtka IGH Urbanizam, te se nada da kad se naprave svi dokumenti prostornog uređenja i gradnje da će se krenuti s apliciranjem na fondove EU, Grad Dubrovnik i Dubrovački savez sportova.

Popularni Članci