Legendarni Đero u emisiji s Lopinom: Spavao sam dva dana na kiši, onda je došao Prosinečki, Ćiro me pozvao s njima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Legendarni Goran Đerek gostovao je u emisiji 'Time Out' Davora Lopina na Dubrovačkoj televiziji. 

Đerek je kazao kako je od djetinjstva zaljubljen u sport. Imao je težak životni put, u ratu je izgubio polubrata Marija, no sreću pronalazi u sportu i praćenju sportskih događanja s hrvatskim reprezentacijama.

„Još 1991. ili 1992. godine sam krenuo prema splitu, upoznao sam Mihačkića, bio je pomoćnik Cicu Kranjčaru, on je bio s Joškom Jeličićem koji je tad igrao u Hajduka. Uletio sam na stadion i rekao – ja sam Ante Ustaša, oni su krenuli prema meni, nisu znali tko ulazi na stadion. U novinama je izašlo kako me traži majka, kako sam nestao,“ izjavio je Đerek koji se kao Ante predstavio jer je to uzviknuo na Prevlaci dok je tamo bila agresorska vojska.

Kaže kako je na sportska događanja u početku išao praktički bez ičega, s praznim kuferom i kako nije imao gdje spavati. Praćenja s reprezentacijom su krenula na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

„Dva dana sam spavao ispod stabla, ispred hotela gdje je bila reprezentacija, Prosinečki je došao ujutro u pola osam, gleda, kiša pada.. To je bilo prije utakmice Jamajke, pokisao sam… Uveo me u hotel, Nikša je kazao - van, a Ćiro je odgovorio - više nećeš bit predsjednik nakon ovog SP-a. Dao mi je čaj, novac i ponudio da budem s njima cijelo Svjetsko prvenstvo,“ prisjetio se Đerek u emisiji Dubrovačke televizije.

Pratio ih je i na ostalim prvenstvima, primjerice u Japanu, za koji su mu Bokšić i Balaban, kaže Đero, platili kartu.

„Sportaši su mi dali jednu ljubav… Ćorluka, koji je izvanredan momak i vjerujem u njega kao trenera, Bilić, Prosinečki, Soldo, Jurčević, Ladić, Lovren, Olić, Kovačić, Brozović, Štimac, Jarni, Asanović, Šuker, Boban, Bokšić koji mi je jako puno pomogao. Modrića sam prvog upoznao, on je veliki čovjek s velikim srcem. Mogu govoriti i ovo i ono, ali i Zdravko (Mamić) je meni jako pomogao. Ja volim Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, pokazalo se kako su oni ljudi koji se vole. I to nije tako samo u nogometu, nego i u vaterpolu, oni hoće igrati za Hrvatsku, cilj im je biti reprezentativac i to im je čast. Danas nije lako obući hrvatski dres, treba se itekako potruditi,“ izjavio je Đerek.  

Komentirajući video u kojom šapuće na uho Ivani Knoll na tribinama, rekao je kako ona živi od instagram profila i medijske pažnje, kako prije toga nije bila nigdje na prvenstvima. On je, kaže, bio u Brazilu, Japanu, Južnoj Africi, Rusiji, Francuskoj…

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.  

Popularni Članci