'

Kauboji pokazali zube i porazili Mađare

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: index.hr
U večerašnjoj utakmici protiv Mađara, hrvatski su rukometaši zablistali i pokazali da i u svježoj postavi konkuriraju najboljima. Sa visokih 30:21 pokorili su Mađare te s nestrpljenjem očekuju Egipćane u četvrtak.

Predvođeni nevjerojatnim Čupićem, poboljšanim Kopljarom i standardno razigranim Duvnjakom, Kauboji Mađarima nisu dali puno prostora te su od samog početka pokazali nadmoć. Blaženko Lacković nije nastupio, no njegovo se odsustvo nije osjetilo te je mlada postava Hrvatsku lako dovela do 4. kola.

Nakon trećeg kola u D skupini, vodeće su Hrvatska i Španjolska sa po šest bodova dok ih prati Mađarska s četiri boda, Egipat i Alžir po bod, a Australija bez bodova. Vrijedi napomenuti da su Australci od Španjolaca izgubili čak 40 razlike (51:11).

Kako smo već spomenuli, Goluža je na ovom prvenstvu uključio mladu i dijelom neiskusnu momčad koja je u dosadašnjim ispitima pokazala sjajnu spremu otklonivši pritom svaki strah za nastavak i vrlo dobar rezultat do kraja prvenstva.

Najbolji igrači protiv Mađara svakako su bili Ivan Čupić sa osam golova, Marko Kopljar sa šest, te Domagoj Duvnjak sa pet. Vrijedi napomenuti da je i Alilović pripomogao sa čak 12 obrana, od čega i dva sedmerca.

U četvrtak slijedi utakmica protiv Egipta i to u 21.15.

Popularni Članci