'

KAKVA VIJEST! RK Ardiaei Župa dubrovačka prelazi u Gospino polje, premijera već u nedjelju!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RK Ardiaei
Seniorski sastav RK Ardiaei Župa dubrovačka, član drugog ranga natjecanja - 1.HRL - jug, prelazi u Gospino polje. 

Svoje utakmice seniori će tako odigravati u dvorani Gospino polje. Špekuliralo se već neko vrijeme, a danas je stigla i službena potvrda, koju su objavili na svojoj Facebook stranici. 

S mlađim uzrastima će se nastaviti raditi u Župi, ali i Konavlima. Što se tiče seniora, jedan od razloga prelaska je i gašenje RKHM Dubrovnik, koji je nestao iz svih natjecanja HRS-a, pa se u Gospinom polju tako "otvorio slobodan termin" i za treninge i za utakmice. 

Objavu kluba prenosimo u cijelosti: 

"Nakon više od tri godine od osnutka kluba, došli smo do jedne male prekretnice u funkcioniranju"

"Nakon sastanka sa predstavnicima Općine, kao i predstavnicima Dubrovačkog saveza sportova i Grada Dubrovnika, Izvršni odbor kluba je na posljednjoj skupštini iznio prijedlog da seniori nastave svoje domaće utakmice igrati u Dubrovniku, u dvorani Gospino Polje, što je skupština kluba i prihvatila ponajviše iz razloga što Grad Dubrovnik nažalost više nema rukometni klub u rangu natjecanja u kojem se natječe Ardiaei, te bi to bila prilika za još snažniji rad i veće ambicije kluba.

Što se tiče samog kluba, od osnutka do danas smo u stalnom rastu, kako rezultatski, tako i logistički, te je već u svojoj 1. sezoni uvjerljivo osvojena 2. HRL – Jug, te se klub plasirao u 1. HRL Jug u kojoj sigurno plovimo već 3. sezonu. Također je zabilježen odličan rezultat u Kupu gdje je Ardiaei ušao među 16 najboljih. Sve nabrojano moramo zahvaliti prvenstveno vjernim sponzorima kluba te grupi ljudi koji igraju i vode klub s ogromnom dozom entuzijazma i ljubavi!

Najvećim uspjehom ipak smatramo što smo za rukomet zainteresirali veliki broj djece, ponajviše sa područja Župe dubrovačke koji predano i vrijedno rade sa licenciranim trenerima, te pokazuju izniman napredak i odlične rezultate. Od prošle godine RK Ardiaei ima i svoj pogon mlađe dobnih uzrasta i u Konavlima, u sklopu O.Š. Gruda.

U ovoj priči, naravno da najveću pažnju usmjeravamo upravo prema mlađe dobnim uzrastima s kojima ostajemo kao i do sada u dvorani O.Š. Župa dubrovačka a osim toga klub ćemo pokušati dodatno razvijati i osnažiti i sa djecom iz Grada. Ipak, sama djeca svoje uzore i idole vide upravo u seniorima te je nužno da seniori igraju ozbiljan, brz i moderan rukomet sa najvećim ambicijama, stoga se veselimo novim izazovima i širenju na područje Grada Dubrovnika.

Ovakavu objavu želimo završiti sa zahvalom Općini Župa dubrovačka na pruženoj prilici da osnujemo Klub i damo jednu novu ponudu župskoj djeci i župskoj publici koja voli sport i rukomet.

Nadamo se da smo uvijek predstavljali naš kraj u najboljem svijetlu i da ćemo to i nastaviti raditi svojim igrama i pristupom."

Prva utakmica već za vikend

Ardiaei je već odigrao dvije utakmice nove sezone 1.HRL-jug. U prvom su kolu, u dvorani OŠ Župa u Čibači gdje su do sada igrali, svladali Kozalu s 31:29. U drugom kolu su pak, poraženi na gostovanju kod Dubovac-Gaze (30:25). 

U trećem kolu stiže im Split, koji u sezonu ušao s dva poraza. Utakmica je na rasporedu u nedjelju (13. listopada) od 16 sati. 

Popularni Članci