'

Jugaši i jugašice najbolji u Dalmaciji

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Plivački klub Jug na drugom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske u plivanju, održanom u Splitu 9. i 10. ožujka, osvojio je čak 20 odličja. Jugaši i jugašice su došli do sedam zlata, šest srebrenih i sedam bončanih medalja.

Tanja Šmid trostruka je prvakinja Dalmacije, najbolja na 200, 400 i 1500 metara slobodno, Ivan Zovko je dvostruki prvak na 400 metara slobodno, prvi u seniorskom i juniorskom uzrastu. Kadetkinja Frane Miloslavić najbrža na 400 metara slobodno, a kadetska štafeta na 4x50 metara mješovito zlatna u sastavu Paula Garbin, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Ana Lučić.

Seniorsko srebro osvojio je Marko Limov na 100 metara prsno, a do drugog mjesta doplivala je i kadetkinja Frane Miloslavić na 100 metara prsno i 200 metara slobodno. Miloslavić srebrena i u kadetskoj štafeti 4x50 metara slobodno, još su plivale Paula Garbin, Ana Lučić i Adriana Marinović.

Plivački klub Jug se ponosi i seniorskom štafetom na 4x50 metara u sastavu Maro Violić, Mihael Vidojević, Marko Limov i Ivan Bilić. Zlato im je pobjeglo za sedam stotinki (splitski Mornar). Jugaši su u istom sastavu bili drugi i na 4x50 metara mješovito.

Ivan Bilić osvosjio je broncu na 100 metara prsno u konkurenciji seniora, kadetkinja Paula Garbin broncu na 200 i 400 metara slobodno, baš kao i Frane Miloslavić u uzrastu mlađih juniorki u istim disciplinama. Ženska mlađe-juniorska štafeta na 4x50 metara mješovito bila je brončana u sastavu Garbin, Miloslavić, Marinović i Lučić. Luka Đović osvojio je treće mjesto u mlađim juniorima na 50 metara leptir.

Jugašice i jugaši su, računajući i prvi dio prvenstva, 2. i 3. ožujka, ukupno osvojili 46 medalja, čak 14 zlatnih odličja.

Popularni Članci