'

Jugaši doznali protivnike u skupini Eurokupa, Kobešćak: Ove godine će biti vrlo izazovno natjecanje

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Četiri protivnika stajala su Jugašima na putu do Eurokupa. Natjecanja kojeg su prošle sezone osvojili. Kvalifikacijski turnir održao se proteklog tjedna na jugu Francuske, u Aix-en-Provenceu, gdje je momčad trenera Vjeka Kobešćaka ostvarila stopostotan učinak, a time i plasman u glavni turnir. Redom su svladali domaćina (17:11), talijanski De Akker (16:10), njemački Ludwigsburg (17:9) te grčki Panathinaikos (17:15).

Ovo su protivnici Juga u Eurokupu 24./25.

Ždrijeb kuglica smjestio ih je u grupu A, gdje su još talijanska Brescia, francuski Strasbourg i grčki Apollon Smyrnis. Početak natjecanja je 10. listopada.

Valja istaknuti i ždrijeb zagrebačke Mladosti, koja je prošla nešto teže nego li Jug. Tu su, u grupi C, Pro Recco, koji ove sezone igra Eurokup, potom Szolnoki i Duisburg.

„Sve grupe su relativno jake. Ove godine je Eurokup definitivno jedno jače natjecanje, nego li je bilo u prošlim sezonama. Što se tiče naše grupe, mislim da je svaka momčad dobra. Naš je cilj, ali i želja i mogućnost, proći grupu. Naravno da Brescia iskače i imenom i kvalitetom, a nadam se da smo i mi tu negdje. Apollon i Strasbourg su također dobre momčadi. Treba biti skoncentriran i ne misliti kako će biti lagano” – rekao je trener Kobešćak.

Eurokup je ove godine „rame uz rame” s Ligom prvaka

Osim Juga (grupa A) i Mladosti (grupa C), valja pobrojati i preostale dvije. Grupu B čine Panionios, Ortigia, BVSC i Vouliagmeni, dok su u grupi D Panathinaikos, Šabac, Barcelona i Honved.

„Ove godine u Eurokupu su momčadi koje su godinama bile u Ligi prvaka, poput Recca, Brescie, Vouliagmenija... Tu je i Mladost, koja je ove godine izuzetno jaka. Tu je i BVSC, Panathinaikos... Eurokup je ove godine, pogotovo kad se priključe momčadi koje ispadnu iz Lige prvaka, vrlo izazovno natjecanje” – nadodaje Kobešćak.

Jug je branitelj naslova, a prije Eurokupa, lovi se – Superkup

Dubrovačka momčad je prošle sezone došla do naslova pobjednika Eurokupa. Donijelo im je to još jednu borbu za trofej ove sezone, i to europski Superkup. Snage će odmjeriti s pobjednikom Lige prvaka, a to je mađarski Ferencvaroš. Utakmica je na rasporedu u subotu od 20 sati u Budimpešti.

Popularni Članci