test

Jug Adriatic osiguranje osvojio Superkup

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
U povijesnom, prvom hrvatskom Superkupu odigranom u Zadru, momčad Jug Adriatic osiguranje je pobijedila sastav Jadrana iz Splita 14:11. 

Na taj su se način Dubrovčani upisali kao prva momčad na budućem popisu osvajača ovog pokala, prvog za koji se moguće boriti u natjecateljskoj sezoni. 

Utakmica dva naša najbolja sastava još jednom nas nije razočarala. Jadran je krenuo bolje, s golom je susret otvorio opet Jerko Marinić Kragić, baš kao prije 11 dana u Gružu u prvenstvenom ogledu (10:10). Štoviše, Jadran je poveo i s dva gola razlike, pa su tako u 4. minuti imali 4:2, a 6 sekundi prije kraja četvrtine 5:3… No, ono što je potencijalno bila veća prijetnja Dubrovčanima, bile su dvije osobne pogreške koje je već u 4. minuti ‘na plećima’ nosio Marko Žuvela. Jedan od najboljih u redovima trenera Kobešćaka.

Od prve se minute kod Gospara istaknuo Maro Joković. Gol za 1:1, pa u prvoj minuti druge dionice za smanjenje na 4:5, ali i za izjednačenje na 6:6. Do sredine druge četvrtine, svaki drugi gol bila je Jokovića kreacija.

Jug Adriatic osiguranje je prvi put poveo tek u predzadnjoj minuti druge četvrtine. Lijep gol Franka Lazića za 8:7. Iako, ne onoliko lijep kao njegov prijašnji, (za 3:4 u prvoj četvrtini), sjajan udarac u desne rašlje sa 6-7 metara.

Od trenutka jugaškog vodstva, pa do kraja utakmice, Gospari više nisu niti jednom ispustili vodstvo iz svojih ruku. Kada se to sagleda samo kroz ovaj podatak, onda je suvišno dalje i dodavati kolika je zasluženost slavlja Gospara. Početkom treće dionice na 9:7 je povisio opet Joković, njegov četvrti gol. Dva gola prednosti su Dubrovčani održavali do kraja treće dionice.

U prvoj minuti zadnje, Joković maestralno asistira Grgureviću na 2 metra, ovaj trese mrežu za prvo osjetnije vodstvo (12:9). Jadran se nije predavao, te je golovima Dobuda i Marinića Kragića smanjio na gol zaostatka (12:11). Slijedilo je kraće razdoblje pogreški u dodavanjima, ali i dobrog praćenja igre i ‘krađe’ lopti prvo Zovića, zatim Žuvele. Tri i pol minute prije kraja, Kakaris je pogodio za 13:11, a točku na i je stavio Filip Kržić točno dvije minute prije kraja. Dodavač, jasno… Joković! Primijetio je isplivanog s gola vratara Marcelića, poslužio Kržića, a ovaj je morao samo pogoditi potpuno prazan gol.

Jug Adriatic osiguranje je s trofejom obogatio početak sezone, a Maro Joković ispisuje nove stranice vaterpolske povijesti.

Izvor: www.hvs.hr

Popularni Članci