Još jedno priznanje za Vatrene, dva naša reprezentativca uvrštena u najbolju momčad svijeta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj /PIXSELL
Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku, IFFHS, je odabrala najbolju momčad svijeta za 2022. godinu, a u njoj su se našla dvojica Hrvata. Luka Modrić i Joško Gvardiol su se našli na ovom prestižnom popisu.

IFFHS je ranije kapetana Vatrenig stavio na četvrto mjesto najboljih igrača u 2022. godini, dok je Gvardiol izabran za trećeg najboljeg mladog igrača. Na tim se popisima našao i Dominik Livaković koji je proglašen četvrtim najboljim golmanom u 2022. godini, te Zlatko Dalić koji je zauzeo četvrto mjesto među trenerima, javljaju Sportske novosti.

Sada je objavljeno i idealnih 11 svijeta za prošlu godinu, a tu su opet upali Modrić i Gvardiol. Najbolji golman je Thibaut Courtois, u obrani su Alphonso Davies, Gvardiol, Virgil van Dijk i Achraf Hakimi. Vezni red čine Lionel Messi, Kevin De Bruyne i Luka Modrić, a u napadu su Kylian Mbappe, Karim Benzema i Erling Haaland.

Najboljih 11 po IFFHS-u: Courtois - Hakimi, Gvardiol, Van Dijk, Davies - Modrić, De Bruyne, Messi - Haaland, Benzema, Mbappe.

Popularni Članci