Jesmo li dovoljno jaki da 'srušimo' Francusku?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: gol.dnevnik.hr
Malo je sportskih duša koje trenutno ne razglabaju o večerašnjoj rukometnoj utakmici protiv francuske reprezentacije. Ipak, kako kažu stručnjaci, nemamo previše razloga za brigu.

Francuski mediji u velikoj su se mjeri raspisali o večerašnjem dvoboju te su, ne štedeći poštovanje, zaključili da će utakmica svakako biti zanimljiva, tim više što su momčadi podjednako jake te je nemoguće na temelju prethodnih susreta zaključiti što će se večeras dogoditi.

Francuski izbornik Claude Onesta izjavio je kako Francuzi više nisu favoriti, no ne taji da posjeduje 'hrpu oružja' kojom bi Hrvate doveo u nevolju. Luc Abalo, desno krilo, potvrdio je izbornikovu izjavu dodavši da je hrvatska igra iznad svega impresivna i zabavna.

"Tko bude igra bolju obranu, taj će i pobijediti jer će imati više uspjeha u napadu", smatra legendarni francuski rukometaš Richardson. Dodao je kako se ne brine jer Francuzi znaju kako se ponašati na velikim natjecanjima, a i upoznati su s protivnikom što bi ih još dodatno trebalo ojačati. 

Dosta se stručnjaka osvrnulo i na činjenicu da je Hrvatska u sastavu bez Balića koji je dosad, kako često kažu, reprezentaciju nosio na leđima, no malo se njih osvrnulo na veliku snagu koju su dosad pokazale mlade snage kojima je Goluža dao priliku da igraju na ovom Svjetskom prvenstvu time ih motivirajući da se dokažu i svijetu pošalju poruku da nije sve u jednom igraču već u timskom radu.

Nije tajna da Kauboji imaju unikatan način igre; što zbog dobro organiziranog dodavanja, što zbog fair play-a i manjka agresije. Slavko Goluža najavio je da će igrači večeras 'ostaviti srce na terenu' jer smatra kako su doista jaka ekipa te vjeruje u njihov večerašnji trud.

Kako bismo dobili još jedno mišljenje stručnjaka, kontaktirali smo Senjanina Maglajliju koji je bivši trener Zagreba. Naime, on nam je rekao: „Nemamo se čega bojati jer hrvatska je reprezentacija dovoljno zrela kako bi napokon srušila Francusku.“

Što će se večeras dogoditi i kako će se odvijati situacija, vidjet ćemo na HRT2 i to u 21.30. 

Izvori: Index, SD

Popularni Članci