JAKOBUŠIĆ U AKCIJI Nakon sportskog direktora, smijenjen i trener Hajduka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Nakon posljednjeg poraza od Istre u Puli (1:0) u Hajduku su prelomili, Hari Vukas više nije trener Bijelih, prenosi službena stranica kluba.

Trener Vukas preuzeo je ulogu glavnog trenera prve momčadi nakon odlaska Igora Tudora, 21. kolovoza 2020. godine. U tom periodu vodio je ukupno 10 službenih utakmica, ostvario je četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat.

- Svom Hajduku želim sve najbolje, a novom treneru puno uspjeha. Nažalost, rezultati nisu bili onakvi kakvi smo svi zajedno očekivali, nadam se i vjerujem da će se Hajduk u narednom periodu podići i doći tamo gdje pripada, poručio je Vukas putem službene stranice kluba, pišu Sportske novosti

Vukas je na klupu Bijelih stigao početkom rujna na čijem je mjestu naslijedio Igora Tudora koji je otišao put Juventusa. Vukas je već i u prošlom poljudskom mandatu bio Tudorov pomoćnik, a u kraćim epizodama potom i Stanku Poklepoviću i Goranu Vučeviću. U prvom Tudorovom mandatu mijenjao je glavnog trenera i kada je Tudor zbog kazni izbivao s klupe. A kada se Tudor početkom 2015., pred start nastavka prvenstva odlučio za nagli odlazak, uz blagoslov Tudora u turbulentnom periodu kluba do nastavka sezone prvo je nakratko dobio ulogu v.d. trenera.

Čekao se tada na Poljudu pristanak Eduarda Reja na povratak u Split, čekao, ali nije se dočekao. A kada je potom ekspresno na klupi potrošen i Poklepović, nakon što je nakratko na klupu sjeo i tadašnji sportski direktor Vučević i poslije ispadanja u polufinalu kupa od Splita, odradio je Vukas sezonu do kraja. Ipak, bez obzira što je klupski cilj ispunjen osvajanjem trećeg mjesta i plasmanom u Europu, povjerenje u idućoj sezoni nije dobio. Angažiran je nakon završetka sezone Damir Burić.

Tudoru je pomoćnik bio i u jednom dijelu njegove već bogate inozemne karijere, u turskom Karabuksporu, a potom i u tamošnjem velikanu Galatasarayu. Prošlog ljeta preuzeo je samostalno Vukas momčad Zrinjskog. Tada je ispisao i najsjajniju stranicu povijesti klupskih nastupa u europskim kupovima, u drugom pretkolu Europske lige eliminirao je nizozemski Utrecht.

Još uvijek nije poznato tko će ga točno naslijediti.

Popularni Članci