Ivanišević na turniru legendi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Australian Open
Tenisač koji je Hrvatsku proslavio osvojivši Wimbledon 2001., Goran Ivanišević, trenutno je u Melbourneu i to povodom turnira legendi gdje se natječe u polufinalu parova. Iskoristio je priliku te za australski The Age spomenuo kako je potrebno ukidanje dugih petih setova.

Maraton između Đokovića i Wawrinke motivirao je Ivaniševića da komentira dužinu igre te predloži uvođenje tie-breaka u odlučujućim petim setovima na Grand Slam turnirima.

„Mislim da bi svaki Grand Slam trebao imati tie-break u petom setu, poput US Opena jer bi se time skratio meč poput onog neku večer (Đoković-Wawrinka) za barem jedan sat, što je velika razlika. Velika je razlika igrati četiri sata ili pet sati. Zato kažem da tie-breaku u petom setu. Znam da je poput ruleta, ali i dalje je sjajno za gledatelje, uzbudljivo je i zabavno", rekao je Ivanišević za australski dnevnik The Age.

U osmini finala tekućeg Australian Opena Tako gledatelji su svjedočili epskoj bitci dugoj skoro šest sati između Novaka Đokovića i Stanislasa Wawrinke, dok su John Isner i Nicolas Mahut 2010. godine na Wimbledonu igrali čak 11 sati i 5 minuta.

Ivanišević je dodao: „Kako očekujete da ti dečki kasnije igraju? Ne bi mogli igrati ni za mjesec dana, ne bi se stigli oporaviti. Sa tie-breakom izbjegavate tako duge mečeve.“ 

Popularni Članci