test

Ivana Šutalo ide u Linz, borit će se na prvom IJF Grand Prixu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tino Marić/HJS
Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi IJF World Judo Tour nastavlja se u Linzu. Od četvrtka 25. do 27. svibnja u „Tips Areni“ održat će se prvi ikada IJF Grand Prix u Austriji, a na istom će nastupiti četiri natjecateljice iz Hrvatske. Sveukupno je prijavljeno 455 natjecatelja iz 72 države, a prema Linzu su se uputile Ana Viktorija PULJIZ -52kg (JK „Solin“), Anđela VIOLIĆ -70kg (JK „Dubrovnik 1966“), Helena VUKOVIĆ (JK „Samobor“) i Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“) - obje u kategoriji +78kg.

Uz natjecateljice putuje i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan CRNOV, koji je ujedno bio član delegacije na SP-u u Dohi. Sada se već uputio s reprezentacijom u lov na nove bodove za OI, a sljedeća stanica za njega je IJF Grand Prix u Austriji.

„Definitivno sada su se zahuktale kvalifikacije za Olimpijske igre, svaki turnir je izuzetno jak, izuzetno bitan, kako za nas tako i za druge reprezentacije. Svaki član našeg nacionalnog tima koji ide, uvjeren sam da može napraviti dobar rezultat, tako i sada.“ – kazao je Crnov.

Natjecanje započinje sutra u 09.00h s eliminacijskim borbama, a prva će na tatami baš Puljiz koja je u prvom kolu kategorije -52kg slobodna te čeka bolju iz dvoboja GYERTYAS (HUN) – EASTON (AUS). Violić (-70kg) će izaći na tatami u petak, protivnica u prvom kolu je Lidia BRANCHEVA (BUL). Posljednjeg dana natjecanja bore se Vuković i Šutalo. Šutalo u prvom kolu ide na Francuskinju BASTAREAUD dok Vuković čeka bolju iz meča HOELLWART (AUT) i BOUIZGARNE (GER). Finala su na programu svaki dan u 17.00 sati. 

Popularni Članci