'

Hrvatska pobijedila Španjolsku 27:25, slijedeća je Bjelorusija

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska je u izuzetno napetoj utakmici ipak pobijedila Španjolsku i to rezultatom 27:25. Iako su mnogi zagovarali kalkulaciju kako bismo dobili lakše protivnike kao što su to učinili Francuzi, Goluža Kaubojima nije dao da na takav način pristupaju sportu.

Drugo poluvrijeme

Drugi dio utakmice počeo je mirno te u prve 4 minute nije bilo pogotka. Obrane su bile izrazito jake stoga je do gola došlo tek Čupićevom inicijativom. Španjolci su uzvratili te je nastavak utakmice bio ispunjen čestim izmjenama vodstva. 

Španjolac Aginagalde svojim je prigovaranjem doveo do kratkih nemira na terenu. Naime, Vori je napravio niz prekršaja te se Španjolac povišenim tonom pobunio sucima. 

Vrijedi napomenut da je Alilović večeras bio doista spektakularan te je svojim obranama uvelike pridonio pobjedi Kauboja. 

u 11. minuti drugog dijela Španjolci su poveli i to sa 19:18. Nakon Čupićevog prvog promašaja uslijedila je kriza Hrvatske, pogotovo kad su se Španjolci odmaknuli za čak tri pogotka. Goluža je izmijenio postavu te uveo Mandalinića i Stefančića koji su doprinijeli smanjenju prednosti. Tada dolazi i do Kopljarevog pogotka za 22:21. 

U 22. minuti Vori je izjednačio te je nakon toga krenula utrka s vremenom. Naizmjence se mjenjalo vodstvo, a isključenja i prekršaji sudili su se gotovo svake minute. Nakon što je Španjolac Maqueda isključen, Čupić nas je sedmercem doveo do izjednačenja. 

Kauboji su se razljutili nakon sudske odluke da se Gojunu dodijeli treće isključenje odnosno kraj utakmice za njega. 

Iako su povremene sudske odluke razljutile hrvatsku reprezentaciju, koncentracija niti u jednom trenutku nije popuštala, pa čak ni kad su Španjolci imali dvojicu igrača više. Horvat je izvanrednim potezom okrenuo situaciju u hrvatsku korist i donio Kaubojima pogodak. 

Mnogi su zasigurno bjesnili pred malim ekranima kada je Goluža tražio predah baš u trenutku kada je Čupić davao pogodak koji bi nas doveo do vodstva. Nova snaga Hrvatske ponukala je Španjolce na oprezniju i zatvoreniju igru. 

U samoj završnici utakmice, Alilović se ponovno iskazao dok je Vori pogotkom u 29. minuti doveo Kauboje do vodstva. 

Na 43 sekunde do kraja, španjolski trener traži predah, no promašaj je dao novi polet našima odnosno Horvatu koji postiže pogodak i završava utakmicu rezultatom 27:25. 

Prvo poluvrijeme

Na samom početku utakmice, Španjolci su snažno poveli i do 10. minute držali Hrvatsku pod kontrolom. Tada je Hrvatska dobila snagu i razigrala se. Najviše su se pokazali Čupić, Bičanić, Horvat i naravno Alilović koji je nevjerojatnim obranama čak dvostruko bolji od španjolskog golmana. 

Gojun je čak dva puta bio isključen. Naime, češki suci njegovu su igru ocijenili agresivnom stoga ga je Goluža posjeo na klupu i odlučio štedjeti kako ne bi došlo do situacije da ne može igrati ostatak utakmice. Na njegovom je mjestu ostatak prvog dijela igrao Musa. 

Špremu je trebalo 20-ak minuta da pokaže svoje vještine, a onda je svojom brzinom iznenadio i španjolske igrače i golmana. 

Kauboji su hrabro i čvrsto držali svoju prednost, iako minimalnu. Naime, kod Španjolaca se osjetila nervoza kroz slabije organiziranu igru i agresivnije napade. Vidljiv je trud obje momčadi da izbore prvo mjesto u grupi, no drugi će dio pokazati tko je u svom naumu uspio. 

 

Popularni Članci