'

Finale i polufinale za Dubrovčane!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Trećeg dana Svjetskog prvenstva u stepu, Step'n'Jazz ponovno donosi dobre vijesti: Andrea Vukoja se u seniorskoj kategoriji pojedinaca plasirala u polufinale, a juniorska formacija odnosno grupa do 25 plesača uspješno je ušla u finale! Vrijedi napomenuti da su uz njih nastupile i juniorske male grupe koje su dvoranu digle na noge i izmamile suze kod navijača. Ipak, uz prejaku konkurenciju, daljnji je plasman izostao.

 

Dan u dvorani je počeo uz juniorske male grupe. Step'n'Jazz predstavio se s dvije koreografije: Let's get loud i The Press. U istoj kategoriji nastupilo je još 27 grupa što je sudački posao učinilo iznimno teškim jer su za polufinale morali odabrati samo najboljih 12. Plesačice su razočarane, no nikako pometene jer, kako kažu, ples im je zadovoljstvo, a ne natjecanje.

Nakon grupa, publika je imala priliku uživati u pojedinačnim nastupima u kategoriji seniora. Andrea Vukoja nastupila je 16. po redu i svojom naizgled laganom, no tehnički zahtjevnom koreografijom oduševila suce. Nakon nastupa ukupno 34 plesačice, suci su objavili da je Andrea osigurala plasman među prvih 12. U petak se natjecanje u navedenoj kategoriji nastavlja.

Nakon Andreinog nastupa, hrvatska se garderoba u potpunosti napunila s ciljem da juniorska formacija zablista. Malo je reći da je namjera uspjela. Odrješitim, čvrstim i nadasve sigurnim i uvjerljivim nastupom, Dubrovčanke su uzdrmale svjetsku pozornicu i omogućile prolazak u daljnje natjecanje, odnosno plasman među prvih 7.

Krajem dana, na pozornicu su stupile produkcije odnosno koreografije sa više od 25 plesača. Posebno je zapamćena izvedba švicarskog tima koja je dvoranu doslovno digla na noge jer je spektakularnim plesom na stubama uz gledalište animirala i one najpasivnije. Naime, nije uobičajeno da plesači izvode koreografiju izvan pozornice stoga je ovo šokiralo i veterane ovog natjecanja.

Četvrti dan natjecanja sadržavat će seniorski duo, trio i formaciju te juniorska finala. 

Popularni Članci