Englezi u šoku nakon bolnog poraza: Ako Fofana vrijedi 75 milijuna eura, koliko onda vrijedi Oršić?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Potpuni šok i nevjerica zavladali su u otočkim medijima nakon poraza Chelseaja od Dinama (0:1) na startu nove sezone Lige prvaka. No gubitnički scenarij za engleske klubove na gostovanju u Zagrebu nije ništa novo s obzirom na činjenicu da je hrvatski prvak već četvrti put pronašao način kako da stigne do pobjede nad londonskim klubovima, a nakon Arsenala, Tottenhama i West Hama, Dinamovu europsku magiju na svojoj koži je osjetio i Chelsea.

Daily Mail je dvoboj na Maksimiru popratio uz naslov "Hrvati šokirali Tuchelove Plave" uz konstataciju da Chelseajeva sezona ide iz lošega prema gorem. Veliča se sjajni pogodak Mislava Oršića, dok se stručni komentator i bivši stoper Arsenala Martin Keown pita kako je Oršić mogao tako jednostavno pretrčati i nadmudriti obranu londonskog sastava kod pogotka uz konstataciju da je veliko pitanje vrijedi li Wesley Fofana 75 milijuna eura, s obzirom na to kako je pokraj Oršića izgledalo razvikano pojačanje bivšeg europskog prvaka. Naprosto je nemoguće ne zapitati se, ako Fofana vrijedi 75 milijuna funti, koliko onda vrijedi Mislav Oršić, kaže Keown.

BBC Sports naglašava kako je dvostruki pobjednik Lige prvaka novu sezonu u najcjenjenijem klupskom natjecanju započeo šokantnim porazom u Zagrebu. S obzirom na prikazanu igru u hrvatskoj metropoli engleska javnost se pita na što je Chelsea potrošio gotovo 300 milijuna funti, prenose Sportske novosti.

Mislav Oršić potvrdio je i po spomenutom otočkom mediju epitet najopasnijeg igrača Dinama uz dodatak da je londonska družina bila gotovo bezopasna pred suparničkim golom, sve do pred sam kraj susreta. Navodi se da je Chelsea izgubio od momčadi koja u Ligi prvaka ima po Englezima očajan skor od pet pobjeda u 43 odigrana susreta Lige prvaka, ali niti takva statistika nije pomogla Tuchelovoj momčadi da izbjegne bolan poraz, te da Tuchel ni po čemu dobrom neće pamtiti svoju 100. utakmicu na klupi Chelseaja uz posebnu kritiku prema stoperskom dvojcu Fofana - Koulibaly.

The Mirror je potonuće Londončana u Zagrebu popratio uz naslov "Nesreća u Hrvatskoj‘‘ uz opservaciju da se očajan start u novoj sezoni Lige prvaka nije niti mogao izbjeći s obzirom na to kako je momčad menadžera Thomasa Tuchela izgledala na maksimirskom stadionu.

Londonski mediji koji su se posljednjih dana očekivano najviše i bavili gostovanjem Chelseaja u Zagrebu ističu da je poraz od Dinama golemo razočaranje na startu nove sezone Lige prvaka uz konstataciju da je poraz još bolniji jer su gosti nastupili u puno jačem sastavu nego što su najavljivali i sami londonski mediji. Najviše se su na udaru našli Koulibaly i Fofana, kojima su se ti isti mediji divili prije samo dva dana te Mount i Aubameyang koji su zaradili mizerne četvorke. Nastup hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića bio je dovoljan za ocjenu 5, uz isticanje kako je Kovačič u prvom poluvremenu bio jedini igrač u veznom redu Chelseaja koji nije bio "očajan".

Popularni Članci