'

Ekskluzivno: Spreman sam, mogu vam obećati pravu gladijatorsku borbu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Krajem godine Dubrovnik postaje središte gladijatora. U spektaklu koji će se održati u sportskoj dvorani Dubrovnik nastupit će borci iz Francuske, Italije, Hrvatske, BiH i SAD-a. Glavnu borbu večeri predstavlja meč između Ante Delije i bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza. Na samom događaju nastupit će još Antun Račić, Kristijan Perak, Hrvoje Slade, Darko Knego, Ivica Trušček i Antonio Kaznačić

Ante Delija vraća se u Dubrovnik, na mjesto gdje je prije četiri godine započeo sa treninzima, a šest mjeseci nakon što se počeo baviti u ovoj disciplini imao i svoju borbu. Na sada već gotovo tradicionalnom turniru MMA Fight cluba Gladiatora Dubrovnik, suprotstaviti će se Riccu Rodriquezu, bivšem UFC prvaku koji je u zadnjih 10 godina imao 70 borba, a pri tome 49 puta pobjedio.

U ekskluzivnom intervjuu za Dubrovački Dnevnik, Delija je najavio svoj sljedeći dvoboj.

Ovo je prvi UFC borac koji dolazi boriti se u Hrvatsku. Jeste li spremni?

Ovo je veliki događaj za Dubrovnik, za Hrvatsku, ali i za hrvatski sport generalno. Ricco Rodriguez  je apsolutni sportaš, ali i drugi sudionici natjecanja su sjajni.

Kako se pripremate za ovaj nastup?

Osim redovnog treninga dva puta dnevno sada smo pojačali treninge i treniram 3 puta dnevno. Veliku pomoć u postizanju najidealnije forme i vještine imam u Maru i Kristijanu Peraku, Darku Knegu, Antunu Račiću, Ivici Čukušiću, ali i brojnim drugima koji su mi stalna potpora.

Što znate o protivniku Riccu Rodriguezu?

Iskreno govoreći, bio sam toliko fokusiran na treninge i na ovaj turnir te na postizanje željene forme. Spreman sam i sasvim mi je svejedno tko je preko puta mene. Rodriquez je bivši UFC prvak koji je u zadnjih 10 godina imao 70 borba, a pri tome 49 puta pobjedio. To vam govori sve. On tvrdi da će mu ovo biti pedeseta pobjeda u što ja iskreno sumnjam.

Što planiraš u budućnosti? Hrvatska je zasigurno mala zemlja za tvoje mogućnosti.

Nakon što odradim meč sa Riccom Rodriguezom, idem za time da pođem u Xtreme Couture, a onda ćemo vidjeti. Moj cilj u konačnici je UFC, ali želim čvrsto graditi svoj put do UFC-a tako da jednog dana kada stupim u oktogon budem u potpunosti spreman za ono što me čeka.

Što možeš, za kraj, poručiti onima koji će vas doći podržati?

Da 21. prosinca dođu i podrže naše borce jer osim moje borbe tu će biti i sjajni drugi borci koji će biti jednako zanimljivi i gledljivi. Mogu vam obećati pravu gladijatorsku borbu.

 

Popularni Članci