'

DOJMOVI NAKON CIBONE Trener Perinčić: Možemo uzdignute glave izaći iz dvorane, Blatančić: Imamo šansu protiv svih u ligi

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija/DD
Košarkaši Dubrovnika su, usprkos porazu, odigrali fenomenalnu utakmicu na otvaranju nove sezone Favbet Premijer lige.

U Gospinom su polju pred četristotinjak gledatelja izgubili od Cibone rezultatom 79-84. Detalje i fotogaleriju te utakmice možete pronaći OVDJE

Dubrovnik je imao +10 u prvoj četvrtini, Cibona se vratila u susret u drugoj. I u trećoj se vodila rezultatski izjednačena utakmica, da bi u zadnjoj četvrtini Cibosi otišli na +10. Dubrovčani su do kraja uspjeli smanjiti, gađali su tricu za izjednačenje i produžetke u zadnjem napadu, ali nije ušlo.

„Čestitke Ciboni na pobjedi. Bili su pametniji na kraju. Imali su bolja rješenja. Međutim, čestitke i mojim igračima. Stvarno su ostavili srce na parketu. Cibona je jedan od glavnih favorita, ali odigrali smo čvrstu i mušku utakmicu, što me stvarno veseli” – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić, pa nadodao: „Ovaj Amerikanac u Ciboni košta više nego svi mi zajedno. Stvarno, ispoštovali smo sve što smo dogovorili. Na kraju je presudila individualna kvaliteta Cibone. Jedan šut za tri je njima ušao, nama ne, i možemo uzdignute glave izaći iz dvorane”.

Neki novi Dubrovnik, ali s istom igrom kao prošle sezone

U dubrovačkim redovima se s 24 poena istaknuo Andrija Blatančić. Šibenčanin koji je prošle sezone nastupao za sinjski Alkar, stigao u klub podno Srđa ovog ljeta.  Efikasna su bila i još dva nova pojačanja Dubrovnika, Eyassu Worku (14) i Ivan Gulin (14). Novo ime je i Lukša Buljević, koji je propustio otvaranje sezone zbog ozljede. Valja istaknuti i učinak Dubrovčanina Petra Dubelja. Imao je double-double, 18 poena i 10 asistencija.

Rafael Barkiđija/DD

„Ovi dečki koji su došli, odradili su stvarno sjajan posao u pripremnom razdoblju. Ciljano su dovedeni da nam budu prava pojačanja. Žao mi je da nije bilo Buljevića, koji je bio jedan od najboljih igrača u pripremnom periodu. Falio nam je jedan igrač u rotaciji. Cibona ima 12 igrača u rotaciji, koji stalno igraju. Kad izgubiš utakmicu, ne možeš biti zadovoljan do kraja, ali mislim da je ovo dobar put za dalje. Za pripremati se za momčadi koje su u našem rangu. Najbitnije je da rastemo iz utakmice u utakmicu. Duga je sezona, 33 kola” – istaknuo je Perinčić.

„Dosta teška utakmica. Znali smo da imamo šansu protiv svih u ligi ako igramo kako treba. Pokazali smo to, ali nismo pobijedili. Presudile su zadnje minute. Neke pogreške, izgubljene lopte, nepogođeni šutevi” – rekao je Blatančić, pa nadodao: „Bio sam ovdje prošle godine, igrao protiv Dubrovnika. Lijepa atmosfera. Drago mi je da sam ovdje i mislim da će ovo biti dobra sezona”.

Rafael Barkiđija/DD
Andrija Blatančić i Ivan Perinčić

Par riječi iz zagrebačkog stožera

„Znali smo da će biti ovako teško, to smo i najavljivali. Znamo kvalitete Dubrovnika. Ovakva je bila i utakmica prošle sezone. Nismo dobro otvorili utakmicu. Kasnije je to bilo puno bolje u obrani, međutim, nismo još dovoljno uigrani. Nismo dugo na okupu, treba nam još vremena. Međutim, danas smo pokazali neki iskorak” – rekao je nakon utakmice trener Cibone Bariša Krasić.

Dubrovnik u drugom kolu, u petak od 19 sati, gostuje kod aktualnog doprvaka Hrvatske, Splita, na Gripama. U trećem kolu u Gospino polje stiže povratnik u najveći rang, KK Kvarner. 

Popularni Članci