'

EPSKA BITKA U GOSPINOM POLJU Dubrovniku je jako malo nedostajalo do pobjede protiv Cibone (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija/DD
Košarkaši Dubrovnika izgubili su u subotu navečer od Cibone u prvom susretu nove sezone FAVBET Premijer lige.  Završilo je 79-84 (25-18, 19-23, 15-21, 20-22).

KK Dubrovnik: Ivan Gulin, Andrija Blatančić, Petar Dubelj, Eyassu Worku, Tomislav Cvitković, Lovre Klarić, Matija Bačić, Filip Kalajžić, (C) Ivan Vodopija, Mateo Tomašević, Roko Gizdavčić

KK Cibona: Domagoj Vuković, Toni Ročak, Antony Barber, Ivan Majcunić, Kacuol Dut Jok, (C) Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Luka Skorić, Filip Bundović, Sven Smajlagić, Josip Pavković, Borna Katanović. Trener Bariša Krasić

Bez ikakve impresije prema zagrebačkoj momčadi ušli su košarkaši Dubrovnika u ovaj susret pred četristotinjak gledatelja u Gospinom polju. Onako kako su završili prošlu sezonu, krenuli su u novoj. Energično, prije svega u obrani, mirno i sigurno u napadu. Eto ih na +10 u prvoj dionici (22-12). Ipak, uspijeva Cibona smanjiti na 25-18 do kraja prvih deset minuta.

U drugoj četvrtini nakon četiri minute igre, Cibosi se u potpunosti vraćaju u susret, nakon niza dubrovačkih pogrešaka. Bilo je 28-29. Nagovijestilo je to kakva će utakmica biti do kraja. Ipak, Dubrovnik prekida svoju crnu seriju i opet prelazi u vodstvo. U svlačionice se otišlo s 44-41 na semaforu.

Potpuni delirij u zadnjoj četvrtini

Sve isto prelilo se i u treću četvrtinu. Nekoliko izmjena vodstva, no nitko se ne uspijeva "odlijepiti". Ipak, u četvrtoj dionici, Cibosi odlaze na deset poena prednosti (61-71). Onda je tek uslijedila ludnica. 

Dubrovčani se vraćaju svom ritmu, uspijevaju obraniti nekoliko zagrebačkih naleta, uz to pogađaju (serija 9-0), pa je rezultat došao na samo poen zaostatka (70-71). Izjednačenje je stiglo 2:19 prije kraja, za 77:77, tricu je pogodio Dubrovnikov novi Amerikanac Worku. Potom prelazak u vodstvo preko Gulina (79:77). 

Cibona je nakon toga opet došla do vodstva, a Dubrovnik je za napad imao 18 sekundi. I to napad pri rezultatu 79-82. Trebala im je trica za produžetke. Trener Perinčić zvao je time out. 

Worku je pokušao dva puta, nije ušlo, Cibona je nadodala još za blago podebljanje konačnog rezultata. Završilo je 79-84. 

Poslastica i u drugom kolu

Trener Ivan Perinčić na raspolaganju je imao nešto drugačiji roster s obzirom na prošlu sezonu. Igrači Dubrovnika više nisu braća Filip i Jakov Vujičič, Gvido Guštin i Javon Levi, a stigli su Andrija Blatančić, Eyassu Worku, Ivan Gulin, Mateo Tomašević, ali i Lukša Buljević, koji je propustio ovu utakmicu zbog ozljede mišića.

Poslastica za dubrovačku momčad sprema se i u drugom kolu, kada gostuju kod aktualnog doprvaka Hrvatske u Splitu. Utakmica je na rasporedu 4. listopada od 19 sati. U trećem kolu u Gospino polje stiže povratnik u Premijer ligu, riječki Kvarner.

Popularni Članci