DENIS JE ČUDO OD ČOVJEKA Napravio preko četiri tisuće zahtjevnih vježbi: Ovo nije moj maksimum! (VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Video, Facebook
Dubrovački trener Denis Dilberović ponovno je pomjerio granice. Naime, odradio je nevjerojatan set vježbi koji nitko na svijetu nije učinio što je zabilježio u videu u trajanju od pola sata.

Iako su teretane zatvorene zbog strogih mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite, pravi profesionalci nikad ne miruju i ne odustaju od vježbanja. Tako je i trener Denis Dilberović za vrijeme blagdana, kad svi pretjeruju u hrani i piću, napravio fascinantan set vježbi koji doista ne može svatko. Napravio je preko četiri tisuće iznimno zahtjevnih vježbi, točnije po 1010 marinaca, čučnjeva, sklekova i iskoraka.

- Bilo je naporno, iskreno nije niti malo lagano, ali to nije moj maksimum jer imam još snage. Uvijek svoje tijelo guram naprijed i volim izazove te provjeravam svoje granice - kazao je Denis za Dubrovački dnevnik. Za ovaj set vježbi bilo mu je potrebno 4 sata, 9 minuta i 47 sekundi.

Da uvijek nastoji pomjerati granice dokaz je kako je prošle godine odradio trening i napravio 2205 marinaca jer je imao cilj oboriti rekord u chest to ground burpeesima. Tadašnji rekord u 12 sati je iznosio 4689 marinaca i rekord je držao američki vojnik Bryan Abell (današnji rekord je 5234 i drži ga Samuel Finn) koji je želio srušiti.

- Napravio sam isto što bi napravio svaki nenormalni čovjek. Zvao sam mog nenormalnog prijatelja Franka Đuguma koji mi je kupio ploču i markere kako bi mogao sastaviti nenormalni plan i program koliko ću marinaca raditi prvu seriju, koliko drugu i ostalo. Također sam skraćenicama pisao kad pijem vodu, kad frape kojeg sam mutio noć prije i kad uzimam gel. Za 1935 marinaca mi je trebalo 3 sata 37 minuta i 48 sekundi što je 58 minuta i 7 sekundi brže nego što je trebalo Bryanu da napravi 1934 marinca. Na kraju sam napravio 2205 marinaca za 4 sata i 28 minuta odnosno 269 marinaca više nego uporni Bryan i još za 7 minuta kraće vrijeme. Zašto je bitna ova priča?! Zato što je Bryan pametniji lik od glupog Denisa. Denis nije oborio Guinnessov rekord, ali Bryan jest, Denis jedino što je dobio su modrice po rukama od silnog spuštanja i dizanja i zamalo je izgubio dobrog prijatelja Franka Đuguma koji je potrošio 4 sata i 28 min stojeći kraj svog nenormalnog prijatelja koji nije riječ progovorio jer je radio marince (Franko je malo i odspavao od silne dosade). Je li se kajem i bili to ponovio?! Naravno da bi! - poručio je Denis koji je tako zapravo oborio rekord.

Facebook

On je inače dio Dubrovnik Spartan Team, a prošle godine je u iznimno zahtjevnom natjecanju Spartan Race osvojio medalju za treće mjesto. Riječ je o sportu koji objedinjuje terensko trčanje po označenim stazama s preprekama. Ove godine natjecanje će se održati u ožujku u Kranjskoj gori.

Popularni Članci