'

Danci ipak prejaki, Hrvatska poražena s 30:24

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: index.hr
Dok su Kauboji griješili, Danci su postizali pogotke i jakom obranom sasvim zasluženo dospjeli do finala Svjetskog prvenstva u rukometu. Bez ideje, glave i dobrog 'šuta', Kauboji su izgledali poput Francuza u utakmici protiv Hrvatske.

Nakon pobjede nad Francuzima cijela je Hrvatska već kalkulirala o potencijalnom protivniku u finalu ne razmišljajući o mogućnosti danske pobjede. Ipak, i to se dogodilo te Hrvatskoj jedino preostaje da se sa Slovencima bori za broncu. Ipak, medalja je medalja. 

Mikkel Hansen najavio je veliku pobjedu. Možda nije u razmjerima kojima se on nadao, no ipak je pobjeda koju Kauboji svakako nisu očekivali. Danci su poveli već u samom početku te prvoklasnom obranom nisu dali ni blizu svog gola. Treba spomenuti i da je vratar Landin s lakoćom zaustavljao sve hrvatske pokušaje.

Izgorivši nakon utakmice s Francuskom, Kauboji su ovom prilikom pokazali umor i nemoć pred danskom reprezentacijom vođenom najboljim trenerom na svijetu, Ulrikom Wilbekom. Duvnjak je, potvrdio je Goluža, cijelu večer bio pod povišenom temperaturom, dok je Kopljar pokazao veliku nervozu i rijetko se usudio pucati i dovesti Hrvatsku do manje sramotnog rezultata.

Dance je vodio Mikkel Hansen, a za njim nisu zaostajali ni Svan i Eggert. Hrvatskoj je reprezentaciji privremeno obraz osvjetlao Bičanić, a Mirko Alilović još jednom je pokazao da spada u sam rukometni vrh.

Iako potišteni, naši reprezentativci nemaju previše vremena za tugovanje već se moraju pripremiti za utakmicu protiv Slovenaca u subotu s početkom u 19 sati.

Popularni Članci