Dalić: Drugačija je situacija nego prije četiri i pol godine u Rusiji, sad smo svima meta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatska je u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru remizirala s Marokom rezultatom 0:0. Momčad Zlatka Dalića bila je blagi favorit u ovoj utakmici, no nije uspjela probiti vrlo dobre Marokance, koji su stvorili nekoliko šansi. U našoj skupini je na rasporedu u 20 sati utakmica Belgije i Kanade.

Modrić: Sad će nam biti lakše

"Dosta teška utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme. Mislim da smo na kraju prvog dijela počeli igrati dobro. u drugom poluvremenu smo bili bolji. Šteta što nismo zabili iz neke od prilika. Prvi bod je tu i idemo dalje. Htjeli smo otvoriti turnir s pobjedom. Nadam se da će nam biti lakše igrati u nastavku natjecanja", rekao je Luka Modrić nakon utakmice za HRT.

Vlašić: Žao mi je što nisam zabio

"Bila je teška utakmica, teško je bilo naći prostora za neku šansu. Nažalost, nismo pobijedili, ali imamo još dvije utakmice. Moja prilika? Taknuo sam samo loptu da ju preusmjerim u gol, ali golman je refleksno obranio. Žao mi je što nisam zabio, bila je to najbolja šansa na utakmici. Malo osjećam bol u listu, vidjet ćemo što će biti. Napravit ćemo ultrazvuk i magnet pa ćemo vidjeti", rekao je Nikola Vlašić.

Gvardiol: Krenuli smo u grču

"Krenuli smo u grču. Pri kraju prvog dijela smo uzeli stvari u svoje ruke, stvorili šanse, ali nismo zabili. Marokanci su čvrsti i teško je igrati s njima. Teško mi je išta komentirati. Moramo svi sjesti i analizirati što trebamo napraviti u sljedećoj utakmici da osvojimo tri boda i olakšamo si posljednje kolo protiv Belgije", rekao je Joško Gvardiol.

Dalić: Nedostajalo nam je okomitosti

"Očekivali smo da će biti teška utakmica. Protivnik je bio čvrst, čekao je priliku za kontru, a mi smo se bojali da ne izgubimo loptu. Igrali smo s posjedom, kontrolirali smo loptu, ali nedostajalo nam je okomitosti. Mi moramo osvojiti četiri ili pet bodova za osvajanje grupe. Maroko je bio dobar danas, a mi idemo dalje.

Danas smo se odlučili za iskusnije igrače u obrani. Nikola se, nažalost, ozlijedio u prvom dijelu. Mogu zamjeriti to što je nedostajalo odlučnosti i okomitosti. Nedostajalo nam je hrabrosti. Bilo nam je teško. Drugačija je situacija nego prije četiri i pol godine u Rusiji, sad smo svima meta.", rekao je Zlatko Dalić.

Kovačić: Moramo se poboljšati

"Ovo nije bilo naše pravo izdanje. Rezultat je pošten, nismo imali pravih šansi. Moramo se poboljšati. Nedostajalo nam je odlučnosti prema naprijed. Prva je utakmica, težili smo kontroli, ali nismo uspjeli pobijediti. Idemo se sad oporaviti, analizirati ovu utakmicu, a onda ćemo analizirati Kanadu i pokušati pobijediti sljedeću utakmicu", rekao je Mateo Kovačić.

Ziyech: Nismo se nadali ovakvom početku natjecanja

"Bila je ovo teška utakmica za nas. Pokušali smo igrati svoju igru. Nijedna momčad nije uspjela puno napraviti jer su linije bile dosta guste. Prepustilli smo posjed Hrvatskoj. Nije ovo početak natjecanja kakav smo priželjkivali", rekao je Hakim Ziyech, nogometaš Maroka.

Popularni Članci