BRAVO ZA DUBROVKINJU Ana Konjuh nakon više od dva sata igre slomila bivšu pobjednicu Roland Garrosa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tonči Vlašić / anakonjuh.net
Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 338.) nastavila je sjajan povratnički niz pobjeda na WTA 1000 turniru u Miamiju, gdje je u subotu u dvoboju 3. kola svladala aktualnu pobjednicu Roland Garrosa, Poljakinju Igu Swiatek (WTA - 16.) sa 6-4, 2-6, 6-2 nakon dva sata i 14 minuta borbe. 

Za hrvatsku 23-godišnju reprezentativku ovo je prvi put od Wimbledona 2017. da je na jednom WTA turniru uspjela nanizati tri pobjede, a put prema četvrtfinalu turnira u Miamiju vodi je preko Latvijke Anastazije Sevastove (WTA - 57.), koja je do osmine finala stigla bez borbe, jer joj je 3. nositeljica, Rumunjka Simona Halep, predala meč zbog ozljede ramena, pišu Sportske novosti.

Konjuh je protiv 19-godišnje Poljakinje odlično počela meč i već u trećem gemu došla do 'breaka'. Swiatek je u sljedećem gemu vratila izgubljeno, ali je Dubrovčanka u petom gemu ponovno oduzela servis suparnici, što joj je bilo dovoljno da čvrstom igrom dođe do prvog seta.

U drugoj dionici se ključnim pokazao peti gem, u kojem je Konjuh propustila četiri prilike za 'break'. Poljakinja je nakon tog gema osvojila i sljedeća tri te tako izborila odlučujući set. U njemu je Konjuh ponovno briljirala. Swiatek je prvi put izgubila servis u trećem gemu, još jednom u petom, a Konjuh je stečenu prednost bez problema obranila i stigla do velike pobjede.

Pobjedu je ostavila i Darija Jurak u konkurenciji ženskih parova. Sa srpskom tenisačicom Ninom Stojanović u prvom kolu je svladala Amerikanku Kaitlyn Christian i Ruskinju Alu Kudrjavcevu sa 6-2, 6-3.

Popularni Članci